Herkes fıstıkla yapılıyor sanıyor! Yeşim tatlısı pastanelerdeki tatlıları bile geçecek

Herkes fıstıkla yapılıyor sanıyor! Yeşim tatlısı pastanelerdeki tatlıları bile geçecek

Güzel bir akşam yemeğinden sonra ağzınızı tatlandıracak güzel bir tarif arıyorsanız doğru adrestesiniz. Yedikçe yedirtecek, damaklarınıza adeta bayram ettirecek yeşim tatlısının tarifine hazır olun...

Misafirlerinize farklı görünümde ve tat da bir tatlı tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Yeşim tatlısı ile hem göze hem de midelere hitap edeceksiniz. Evinize gelen misafirleriniz bu tatlının içinde fıstık var sanacak. İşte dillere destan yeşim tatlısının tarifi...

MALZEMELER

Hamuru İçin;

200 gram tereyağı veya margarin oda sıcaklığında

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 demet ıspanak yaprağı

Yarım su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz

1 çay bardağı irmik

4 su bardağı un

Şerbeti İçin;

3 su bardağı toz şeker

3,5 su bardağı su

3-4 damla limon

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet yeşim tatlısı için öncelikle şerbetini hazırlamakla başlayalım. Bunun için uygun bir tencereye şekeri ve suyu koyalım. Şerbet kaynamaya başlayınca içine limon damlatalım ve kısık ateşte 15 dakika daha kaynatalım. Şerbeti soğumaya bırakalım. Şimdi de yeşim tatlısının hamurunun içine koyacağımız ıspanak püresini hazırlayalım. Bunun için ıspanak yapraklarını blendırdan geçirelim ve püre haline getirelim. Şimdi de hamur yoğurma kabını alalım. İçine oda sıcaklığındaki tereyağı yada margarini, sıvıyağı, yumurtayı, şekeri, vanilyayı, kabartma tozu, ıspanak püresi, çekilmiş fındık yada cevizi, irmik ve unu ekleyelim.

basliksiz-10.jpg

BU TATLIYI GÖREN İÇİNDE FISTIK VAR SANIYOR

Kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde kıvamlı bir hamur yoğuralım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp rulo yapın, parmak parmak kesip, yağlı fırın tepsisine dizelim. 170 derecede yaklaşık 15 dakika pişirelim. Fırından çıkan tatlımızın üzerine, soğuk şerbeti döküp ve süsleyelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN