İftar sofrasına etin lezzetiyle damga vurun! Yıllardır yanlış teknikle pişirmişiz: Bunu içine ekleyin etiniz lokum gibi olsun

İftar sofrasına etin lezzetiyle damga vurun! Yıllardır yanlış teknikle pişirmişiz: Bunu içine ekleyin etiniz lokum gibi olsun

Mübarek Ramazan ayının gelmesi ile birlikte kırmızı et yemekleri de internette aramalarda viral hale geldi. Peki lezzetli yumuşacık bir et nasıl yapılır? Püf noktası nedir? İşte sorularınızın cevabı bu haberimizde...

Kırmızı et pişirmenin önemi çeşitli açılardan ele alınabilir. İşte bunlardan bazıları:

  1. Sağlık açısından: Kırmızı etteki protein, demir, çinko, B vitamini ve diğer besinler sağlıklı bir diyet için gereklidir. Ancak, kırmızı etin pişirilmesi aynı zamanda çeşitli sağlık risklerini de azaltabilir. Yüksek sıcaklıklarda pişirilmemiş kırmızı et, içerisindeki bakterileri öldürmediği için gıda kaynaklı hastalıkların nedeni olabilir. Bu nedenle kırmızı eti doğru şekilde pişirerek enfeksiyon riskini azaltabilirsiniz.

  2. Lezzet açısından: Kırmızı etin doğru şekilde pişirilmesi, lezzetini artırabilir. Kırmızı et, doğru şekilde pişirildiğinde, sulu ve yumuşak olabilir. Ayrıca, doğru baharatlarla ve marinasyonlarla birleştirildiğinde, kırmızı etin tadı zenginleşebilir.

  3. Ekonomik açıdan: Kırmızı et genellikle diğer etlere göre daha pahalıdır. Ancak, doğru şekilde pişirilerek atılması önlenir ve daha uzun süre dayanır. Bu da uzun vadede tasarruf sağlayabilir.

  4. Çevresel açıdan: Kırmızı et tüketimi, çevresel etkileri de beraberinde getirir. Büyük çiftliklerde hayvanların tutulması, sürdürülemez tarım uygulamalarına neden olabilir. Ancak, kırmızı etin doğru şekilde pişirilmesi, bu kaynakların daha verimli kullanılmasına yardımcı olabilir ve atıkların azaltılmasına yardımcı olabilir.

Biz ise bugün haberimizde kırmızı eti lezzet açısından ele alacağız. Protein denilince ilk akla gelen besinlerden biri olan kırmızı et, günümüzde marketlerde ve kasaplarda fiyatının arttığını görmekteyiz. Hal böyle olunca kişi satı aldığı eti en iyi şekilde pişirip yemek istiyor. Peki iyi bir et nasıl pişirilir?

Maden suyunu magnezyum açısından ve yemeklerden sonra rahatlama açısından severek içeriz. Ancak daha önce maden suyunun kırmızı eti yumuşattığını duymuş muydunuz? Evet yanlış duymadınız. Profesyonel aşçılar kırmızı ette istenilen lezzeti ve yumuşaklığı yakalayabilmek için maden suyu kullanıyorlar. İşte o tariflerden birini hemen sizlerle paylaşıyoruz.

maxresdefault.jpg

MALZEMELER

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 şişe maden suyu

1 çay kaşığı kekik

Yarım çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber

3 diş sarımsak

Tuz

Kuşbaşı et

YAPILIŞI:

Yapışmaz bir tencereye tereyağını ve zeytinyağını koyup, tereyağın erimesini sağlayalım. Ardından üzerine kuşbaşı etlerimizi ekleyelim ve etler suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Daha sonra üzerine baharatları ilave edelim. Sarımsakları ayıklayıp ince ince doğrayıp tencereye ekliyoruz, üzerine bir şişe maden suyu döküp, önce harlı sonra kısık ateşte etimizi pişmeye bırakıyoruz. Eklediğimiz maden suyu da etle bütünleşince son kez tencerede bir tur kavurup sıcak sıcak servis yapalım. Böyle etiniz çok lezzetli, yumuşacık ve asla kuru olmayacaktır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN