İftara Ne Pişirsem Derdine Düşmeyin! Biz Menünüzü Belirledik. İşte 2. Gün İçin İftar Menüsü

İftara Ne Pişirsem Derdine Düşmeyin! Biz Menünüzü Belirledik. İşte 2. Gün İçin İftar Menüsü

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının gelmesi ile birlikte, iftar sofralarında da tatlı bir telaş başladı. Çorbasından mezesine, ana yemeğinden pilavına kadar iftar menünüzü biz seçtik. İşte 2. gün için iftar menüsü şöyle;

Ramazan ayının başlaması ile iftar sofralarınızı hem sağlıklı, hem lezzetli, hem de doyurucu bir masaya çevirebilirsiniz. En sağlıklısından tencere ve fırın yemekleri ile doya doya iftar heyecanını aileniz ve misafirleriniz ile yaşayabilirsiniz. İşte 2. gün için iftar menümüz şöyle;

KÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI

MALZEMELER

4 adet domates

1 kuru soğan

2 diş sarımsak

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı tereyağ

1 yemek kaşığı sıvıyağ

Kekik

Tuz

Üzeri için:

Rendelenmiş kaşar

YAPILIŞI

Çorbamıza öncelikle domateslerimizi fırında pişirmekle başlıyoruz. Domatesleri yıkayıp halka halka dilimleyelim ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim. Tepsinin yan tarafına sarımsakları ve halka halka dilimlediğimiz kuru soğanı ekleyelim. Domateslerin üzerine kekik serpiştirelim. Tepsimizdeki malzemelerin üzerine sıvıyağ gezdirelim. Fırında 200 derecede domates ve soğanlar çok iyi pişene kadar pişirelim. Pişen domatesi, soğanı ve sarımsağı rondoda püre haline getirelim.

1-001.jpg

BURAM BURAM ANADOLU

Derin çorba tenceremize tereyağını ve sıvıyağını ekleyelim. Üzerine unu ekleyip, kavuralım. Un kavrulunca üzerine püre haline getirdiğimiz domateslerimizi ilave edelim. Bir tur karıştırdıktan sonra üzerine sütümüzü ekleyelim. Çorbamıza sütü katmamızın sebebi, domatesin tadını yumuşatmaktır. Üzerine sıcak suyumuzu ve tuzu ekleyip pişirelim. Çorba kaynayınca kısık ateşe alıp 20 dakika daha pişirelim. Rendelediğiniz kaşar ve arzuya göre ekmek kıtırları ile çorbanızı lezzetlendirebilirsiniz.

YOĞURTLU KEREVİZ SALATASI

MALZEMELER

1 adet büyük boy kereviz

2 diş sarımsak

1 büyük kase yoğurt

Üzeri için:

Zeytinyağı

4 adet ceviz kırığı

YAPILIŞI

Kerevizin kabuklarını soyalım. Rendenin kalın kısmı ile karıştırma kabına rendeleyelim. Üzerine havanda ezdiğimiz sarımsakları ekleyelim. Kasedeki yoğurdumuzu çatalla çırpıp inceltelim. Yoğurdun içine kerevizi ekleyelim ve karıştıralım.

2kere.jpg

ANNELİKTE SİHİRLER BİTMEZ

Yoğurtlu kereviz salatamız hazır. Kereviz yemeyen eşlerinize ve özellikle çocuklarınıza pratik bir çare. Asla bu şekilde kereviz yediklerini anlayamayacaklardır. Servis sırasında yoğurtlu kerevizi alıp, üzerine az zeytinyağı gezdirelim. Ceviz kırıkları ile süsleyelim.

İSLİM KEBABI

MALZEMELER

4-5 adet patlıcan

Köftesi İçin:

500 gram dana kıyma

2 yemek kaşığı galeta unu

1 adet soğan

Çeyrek demet ince kıyılmış maydanoz

1 adet yumurta

2 diş sarımsak

Tuz

Pul biber

Karabiber

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Sosu İçin:

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Tuz

2 su bardağı sıcak su

Üzeri İçin:

Yeşil biber

Çeri domates

YAPILIŞI

İslim kebabına öncelikle köftelerimizi yapmakla başlıyoruz. Yoğurma kabımıza kıymayı, galeta ununu, ince ince doğradığımız soğanı, ince ince kıyılmış maydanozu, yumurtayı, sarımsağı, tuz, pul biber, karabiberi ekleyelim ve yoğuralım. Yoğurduğumuz köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım. Köfteleri bir tepsiye dizip, dinlenmeye bırakalım. Patlıcanlarımızı alacalı soyalım ve uzun ince şeritler halinde dilimleyelim. Geniş bir kabın içine tuz koyalım ve patlıcan dilimlerimizi içine atalım, 20 dakika acısının çıkması için bekletelim. Patlıcanlarımızın suyunu süzüp, çok iyi kurulayalım. Eğer iyi kurulmazsanız kızartma sırasında yağ sıçrayacaktır.

sar.jpg

BU LEZZETİ ÇOK SEVECEKSİNİZ

Tavaya sıvıyağı koyup kızdıralım. Yağın içerisine patlıcan dilimlerimizi alarak her iki tarafını da hafif kızartalım. Kızaran patlıcanlarımızın fazla yağını emmesi için kağıt havlu serdiğimiz tabak içerisine alalım. Şimdi sıra geldi köfteleri kızartmaya. Köftelerimizi de eşit şeklide her tarafını kızartalım. Geniş bir tabağa patlıcan dilimlerimizden bir yatay bir de dikey yerleştirerek yani artı şeklini verelim. Tam orta kısmına köftelerden yerleştirelim, kenarda kalan patlıcanları da köftelerin üzerine doğru kapatalım. Üzerine dilimlediğimiz yeşil biberi ve çeri domatesi kürdan ile yerleştirelim. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.

koaaaa.jpg

İslim kebaplarımızı fırın kabımıza yerleştirelim. Sosu için ayrı bir kap içerisine biber salçası, domates salçası, tuz ve sıcak suyu alarak karıştıralım. İslim kebaplarımızın üzerine gezdirelim ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30 dakika pişirelim. Servis sırasında kaşık yardımıyla sosundan üzerine gezdirebilirsiniz.

NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI

MALZEMELER

1 su bardağı haşlanmış nohut

2 su bardağı pirinç

4 su bardağı tavuk suyu

1 yemek kaşığı tereyağı

Sıvıyağ

Tuz

YAPILIŞI

Nohutlu pilavımızı yapmadan önce geceden nohutları ılık su ile ıslatın. Gündüz olunca nohutlarınızı düdüklü tencerede haşlayın. Dilerseniz nohutu fazla haşlayıp, buzluğunuza da atabilirsiniz. Böylece ihtiyacınız olan her an çıkarıp kullanabilirsiniz. Pilav tenceresine tereyağı ve sıvıyağı alalım. Isınınca iyice yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyelim ve kavuralım. Pirinçleri kavururken tuzunu atarsanız pirinçleriniz kırılmayacaktır.

nohuyu.jpg

MİS KOKULU NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI

Tane tane kavrulan pirinçlerin üzerine tavuk suyunu ve haşlanmış nohutları ekleyelim. Tüm suyunu çekince altını kapatıp üzerine havlu kağıt serip tencerenin kapağını kapatalım.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN