İftara ne yemek yapacağını bulamayanlar buraya! İşte 3. gün için iftar menüsü

İftara ne yemek yapacağını bulamayanlar buraya! İşte 3. gün için iftar menüsü

Akşama iftara ne pişirsem diye kara kara düşünmeyin. Besleyici ve doyurucu iftar menümüzle ailenizin ve misafirlerinizin midesini şenlendireceksiniz. Lezzetine ve şık görümüne hayran kalacakları 3. gün için iftar menümüz şöyle;

İslam alemi için en kutsal ay olan Ramazan ayını büyük bir coşku ile karşıladık. Geleneksel iftar sofralarında aileniz ve sevdiklerinizle birlikte oruç açmanın o güzel huzurunu içinizde hissederken, bir yandan da hem iftar sofrasının yemekleri önce gözümüze sonra da midemize hitap etmeli. Buyurun birlikte 3. gün için iftar menüsü önerimizi birlikte inceleyelim.

YOĞURTLU ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI

MALZEMELER

1 büyük kase yoğurt

1 yumurta

1 yemek kaşığı un

1 su bardağı arpa şehriye

Tuz

Üzeri için:

Kuru nane

Sıvıyağ

YAPILIŞI

Derin çorba tenceresine yoğurdu, yumurtayı ve unu alalım. Tel çırpıcı ile iyice karıştırıp, malzemelerin birbirine geçmesini sağlayalım. Üzerine soğuk suyu ekleyelim. Orta ateşte çorbamızı kaynatmaya koyalım ve karıştıralım.

dreamstime-s-231564448-jpg.webp

MİS KOKULU DUMANI ÜZERİNE...

Çorba kaynayınca altını kısıp içine arpa şehriyelerimizi atalım. Arpa şehriyelerin dibi tutmaması için ara ara karıştıralım. En son tuzunu ekleyelim. Sos tenceresinde sıvıyağı ve naneyi kızdıralım. Pişen çorbamızın üzerine dökelim.

FELLAH KÖFTESİ

MALZEMELER

Köftesi için:

3 su bardağı ince köftelik bulgur

2 yemek kaşığı buğday nişastası

2 yemek kaşığı un

Nane

Kimyon

Tuz

1 yumurta

1 yemek kaşığı salça

Sıcak su

Sosu için:

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

4 diş sarımsak

Kimyon

Nane

Pul biber

Tuz

Haşlamak için:

Limon tuzu

Kaynar su

Süslemek için:

Maydanoz

YAPILIŞI

Tencereye bulguru, naneyi, kimyonu, tuzu ekleyin. ağzı kapaklı bir tencereye alalım. Bulgurun seviyesine gelecek şekilde kaynamış suyu üzerine ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika bekletelim. Şişen bulgurun üstüne nişasta, un, yumurta ve salçayı ekleyip yoğuralım. İyice yoğurduğumuz bulguru elimizde misket şeklinde top top yuvarlayalım. Köftelerin üzerine serçe parmağımızla bastırıp şekil verelim. Tencerede suyu kaynatalım ve içine 1 parça limon tuzu atalım. Köfteleri su kaynayınca içine atıp 5 dakika haşlayalım. Haşlanan köfteleri tel süzgeç ile tabağa alalım.

fellah-kofte-yemekcom.jpg

BOL SOSLU FELLAH KÖFTESİ

Sosu için; sos tenceresine sıvı yağ, biber salçası, domates salçası ekleyerek biraz kavuralım. Üzerine havanda ezdiğimiz sarımsakları ilave edelim. Köfteleri haşladığımız sudan bir kepçe ekleyelim. Üzerine kimyon, nane, pulbiber ve tuzu ekleyip, bir taşım kaynatalım. Köftelerin üzerine sosu ekleyelim ve karıştıralım. Üzerine ince ince kıydığımız maydanozları serpiştirelim.

ACEM PİLAVI

MALZEMELER

150 gram kuşbaşı et

3 adet havuç

2 su bardağı pirinç

1 adet büyük boy soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

3 su bardağı su

Tuz

Karabiber

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Acem pilavına başlamadan önce kuşbaşı etlerimizi kavuralım. Pilav tenceresine sıvıyağı koyalım. Isınınca ince ince dilimlediğimiz soğanı koyalım, kavuralım.

acem-pilavi-tarifi.webp

ACEM PİLAVINA HAYRAN KALACAKSINIZ...

Üzerine kavurduğumuz kuşbaşı etlerimizi ve karabiberi ilave edelim. Rendelediğimiz havuçları da ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. İyice yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyelim. Üzerine tuzu, tereyağını ve suyu koyalım. Kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım. Kaynayınca altını kısıp pişmeye bırakalım.

KIBRIS TATLISI

MALZEMELER

Keki için:

3 adet yumurta

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı galeta unu

1 su bardağı kırılmış ceviz

1 su bardağı Hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Şerbeti İçin:

2 su bardağı su

1,5 su bardağı şeker

Kreması İçin:

1 litre süt

1 su bardağı nişasta

Yarım su bardağı şeker

1 paket vanilya

1 paket krem şanti

Üzerine serpmek için:

Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Kıbrıs tatlımıza öncelikle şerbetini yapmakla başlayalım. Tenceremize suyu ve şekeri alalım ve kaynamaya bırakalım. Kaynayınca altını kısıp, 15 dakika daha kaynatalım. Şerbetimizi soğumaya bırakalım. Şimdi kekini yapmaya başlayalım. Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alıp, köpürene kadar mikserde çırpalım. Üzerine sıvıyağını ekleyelim, 1 tur karıştıralım. Galeta ununu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip, karıştıralım. En son içine hindistan cevizini ve kırılmış cevizi ilave edelim, 1 tur karıştırdıktan sonra fırın kabımıza harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 35 dakika pişirelim. Pişen keki sıcaklığı çıkmadan hemen üzerine şerbetimizi dökelim.

kibris-tatlisi-yemekcom.webp

BUNDAN SONRA KIBRIS TATLISI FAVORİNİZ OLACAK

Kreması için derin bir tencereye sütü, nişastayı, şekeri koyup, pişirelim. Kremamız göz göz olunca vanilyayı ve toz krem şantiyi içine ekleyip mikser yardımıyla 3 dakika karıştıralım. Şerbetli kekimizin üzerine yaptığımız kremayı her yere eşit gelecek şekilde dökelim. Krema soğuyunca tatlının üzerine hindistan cevizi serpelim. Buzdolabında dinlenmeye bırakalım.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN