İftara ne yemek yapsam diye daha fazla kara kara düşünmeyin! İşte 26. gün için iftar menüsü

İftara ne yemek yapsam diye daha fazla kara kara düşünmeyin! İşte 26. gün için iftar menüsü

İftara yemek menünüzü hazırlamadıysanız size ilaç gibi gelecek iftar menümüzle karşınızdayız. İşte 26. gün için iftar menüsü...

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte tüm gün süren açlıktan sonra insan şöyle güzel bir sofrayı görmek istiyor. Sizde akşama ne pişirsem diye düşünenlerden misiniz? Öyleyse sizin için özenerek hazırladığımız iftar menüsüne mutlaka göz atmalısınız. İşte 26. gün için iftar menüsü şöyle;

YAYLA ÇORBASI

MALZEMELER

2 yemek kaşığı un

1 yumurta

2 kase yoğurt

Tuz

Su

1 çay bardağı pirinç

Üzeri için:

Sıvıyağ

Kuru nane

YAPILIŞI

Çorba tenceresine yumurtayı, unu ve yoğurdu alalım. Ateşe koymadan önce malzemelerin birbiri ile özdeşleşmesi için çırpıcı ile güzelce çırpalım. Üzerine yeteri kadar su ilave edelim. Orta ateşte pişirmeye koyalım. Çorbamız kaynayınca altını biraz kısalım. Süzgeçte yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri çorbamıza ilave edelim. Dibi tutmaması için sürekli karıştıralım.

avokadolu-yayla-corbasi-3eafe7a3-49fe-45b1-8fb4-35d7ef015bd9.webp

BU ÇORBA MİDENİZE İYİ GELECEK

En son tuzunu ekleyelim. Sos tenceresinde sıvıyağı ve naneyi kızdıralım. Çorbamızın üzerine dökelim. Sıcak sıcak servis edelim.

HAYDARİ

MALZEMELER

5 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 tutam dereotu

1 yemek kaşığı tereyağı

Nane

Tuz

1 diş sarımsak

YAPILIŞI

Sos tenceresine tereyağını alarak kızdıralım. Üzerine naneyi ekleyerek ocaktan alalım. Karıştırma kabına süzme yoğurdu alalım. Süzme yoğurdun üzerine peynir ve dereotunu ilave edelim.

maxresdefault.jpg

Son olarak naneli tereyağı, ezilmiş sarımsak, tuzu ekleyerek karıştıralım. Mezemizi servis tabağına alıp servis yapalım.

İZMİR KÖFTE

MALZEMELER

Köftesi için:

Yarım kilo az yağlı kıyma

1 adet kuru soğan

1 adet yumurta

Yarım demet maydanoz

1 su bardağı galeta unu

Karabiber

Kırmızı pul biber

Kekik

Tuz

Kalan malzemeler;

4 adet domates

4 adet patates

4 adet çarliston biber

1 tatlı kaşığı salça

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı su

Kızartmak için:

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Yoğurma kabına yumurtayı, ince ince kıyılmış maydanozu, baharatları ve kıymayı da ekleyip iyice yoğuralım. Parmak uzunluğunda ince ve uzun bir şekil verip biraz dinlenmesi için tabağa sıralıyoruz. Üzerini streç filmle kapatıp dinlenmeye bırakalım. Patatesleri soyup, elma dilimi şeklinde keselim. Sıvı yağı iyice kızdırıp önce patatesleri arkasından da köfteleri azıcık kızartıyoruz. Yemeğimizin ağır olmaması için patatesleri ve köfteyi çok pişirmeyin. Daha sonra ister tepsiye ister borcama yan yana olacak şekilde bir patates bir köfte şeklinde sıralayalım.

izmir-kofte.jpg

BU TADA BAYILACAKSINIZ

Sos tenceremize sıvı yağımızı ve salçamızı alıp iyice karıştıralım. Arkasından rendelediğimiz 3 adet domatesi ve suyu da ekleyip 10 dakika pişmeye bırakalım. Hazırlanan sosu patates ve köftelerin üzerine dökelim. Üzerine domates dilimleri yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 45 dakika pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim.

NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç

1 su bardağı tavuk suyu

2 su bardağı su

Tuz

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı haşlanmış nohut

YAPILIŞI

Pirinci bol suda yıkayarak, süzgeçte suyunu süzelim. Tencereye sıvı yağı, tereyağını ekleyip, tereyağı eridikten sonra yıkanıp süzülen pirinçleri ilave edelim. Biraz kavurduktan sonra suyu ve tavuk suyunu, ardından da tuzunu ekleyelim. Haşlanmış nohutları da ilave ederek, tencerenin kapağını kapatın.

nohutlu-pilav-one-cikan-yeni.webp

TANE TANE DÖKÜLEN NOHUTLU PİLAV

Pilavımız kaynayıncaya kadar yüksek, üzeri göz göz olup suyunu çekinceye kadar da kısık ateşte pişirelim. Pişince ocaktan alıp tencerenin kapağının altına havlu kağıt koyup dinlenmeye bırakalım.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN