İrmiğe bambaşka bir boyut kazandıran lezzet! Kakao ve cevizin eşsiz uyumu: Karşınızda çizik irmik tatlısı

İrmiğe bambaşka bir boyut kazandıran lezzet! Kakao ve cevizin eşsiz uyumu: Karşınızda çizik irmik tatlısı

Evde kolayca hazırlayacağınız bu tarif, irmiğe bambaşka bir boyut kazandıran lezzet. Kakao ve cevizin eşsiz uyumunu sunan bu tarifle çocuklarınızın gönlünü fethedeceksiniz. İşte, karşınıza çizik irmik tatlısı tarifi…

İrmiğe bambaşka bir boyut kazandıran çizik irmik tatlısı, misafir sofralarınızı süsleyecek. Kakao ve cevizle zenginleştirilen bu tarifi bir kere yapınca vazgeçilmeziniz olacak. İşte, eşsiz lezzete sahip çizik irmik tatlısı tarifi…

ÇİZİK İRMİK TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı irmik

1 su bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt 1 adet yumurta

1 paket vanilya

Yarım paket kabartma tozu

3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin

İÇ MALZEMELERİ

Hazırladığımız hamurun üçte biri

2 silme yemek kaşığı kakao

Yarım su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık

ÜZERİ İÇİN

Yeterli miktarda irmik

ŞERBETİ İÇİN

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

Yarım limon suyu

cizik-irmik-tatlisi-1.jpg

ÇİZİK İRMİK TATLISI YAPIMI

Hamuru hazırlamak için; un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alarak karıştırın. Kontrollü bir şekilde un ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.

Hazırlanan hamurun 3/1’ine ceviz ve kakao ekleyerek yoğurun. Sade olan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak tezgahta önce silindir şekli verin ardından inceltip genişleterek açın. Kakaolu harçtan bir parça alarak silindir şeklini verdiğiniz hamurun içine yerleştirin. Kenarlarından kapatarak üzerine irmik serpin ve silindir şekli vererek her yerini irmikleyin.

Bıçakla üzerlerine dörder tane verev çizikler çizerek minik dilimler haline getirin. Bütün hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirin.

Şerbet için, su ve şekeri ocakta orta ateşte kaynatın ve kaynayınca limon ekleyerek 15 dakika daha kaynatın. Sıcak tatlıya ilk sıcağı çıkan şerbeti eşit bir şekilde gezdirdikten sonra soğumasını bekleyin ve servis edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN