Islak kek tarifi

Islak kek tarifi

Islak kek, çayın ya da kahvenin yanında, hatta tek başına bile keyifli anlarınıza eşlik eden, herkesin sevdiği klasik bir lezzettir. Bu lezzetli tatlıyı evinizde yapmak isterseniz, işte adım adım ıslak kek yapımı ve gerekli malzemeler.

Islak kek tarifi, çayın ya da kahvenin yanında harika bir eşlikçidir ve evde hazırlaması oldukça basittir. Bu lezzetli keki kendi mutfağınızda yapmak istiyorsanız, işte size adım adım ıslak kek tarifi. Çay saatlerinizi ya da kahve molası anlarınızı daha da özel kılmak için bu tarifi deneyebilirsiniz. Şimdi, ıslak kek için gerekli malzemeleri ve hazırlanış aşamalarını sizlerle paylaşıyoruz.

ISLAK KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Kek İçin:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçeği yağı
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 su bardağı+2 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Kek kalıbını yağlamak için 1 yemek kaşığı tereyağı

Sos İçin:

1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz

YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Süt ve yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Vanilya, kakao, un ve kabartma tozunu ekleyip homojen bir karışım elde edin.
Fırını 180 derecede ısıtın.
Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün ve 30 dakika pişirin.
Sos için süt, şeker ve yağı bir tencerede ısıtın.
Kakao ve tuzu ekleyip kaynamasını bekleyin.
Fırından çıkan kekin üzerine sıcak sosu dökün.

Islak kek, yemeklerden sonra veya beş çayı davetlerinde ideal bir seçimdir. Browni tadında bir kek için pişirme derecesine ve hamurun kıvamına dikkat etmek önemlidir. Hatta aniden gelen misafirler için mikrodalgada hızlıca hazırlanabilir. Klasik kakaolu tarifin yanı sıra, çikolata soslu veya beyaz çikolatalı çeşitleri de oldukça popülerdir.

Bu tarif, her seferinde mükemmel sonuçlar veren, zamansız bir lezzet olan ıslak keki mutfaklarınıza taşıyacak. Deneyin ve bu klasik tatlıyı kendi evinizde keyifle hazırlayın. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN