İşte dünyanın en güzel keki! Bu kekten daha önce yemediyseniz çok şey kaçırdınız demektir... Kayınvalide çatlatan tarif

İşte dünyanın en güzel keki! Bu kekten daha önce yemediyseniz çok şey kaçırdınız demektir... Kayınvalide çatlatan tarif

Çayı boş içemeyenlere süper bir haberimiz var. Çayın yanında ağzınızı tatlandıracak, adeta kapış kapış gidecek elmalı kek tarifimizi sizler için haberimizde paylaştık. İşte enfes elmalı kek tarifi...

Klasik kek tariflerinden sıkılanlara mükemmel bir kek tarifimiz var. Haberimizde sizler için özenle tarifini paylaştığımız elmalı kek tarifimiz hem midelere hem de gözlere hitap ediyor. Elmalı kek tarifimizle çay saatlerinizin yıldızı siz olabilirsiniz. İşte enfes elmalı kek tarifi şöyle;

MALZEMELER

4 Yumurta

1 su bardağı şeker

125 gr tereyağı

Yarım su bardağı süt

2,5 su bardağı un

1 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

Yarım limon kabuk rendesi

4 adet elma

Sosu için:

150 gr Pudra şekeri

3 yemek Kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet elmalı kek tarifimiz için öncelikle elmalarımızın kabuğunu soyalım ve ortadan ikiye keselim. Çekirdekli bölümünü çıkaralım. Daha sonra çok ince olmayacak şekilde dilimleyelim. Küçük bir tavanın içinde süt ve tereyağını alıp tereyağı eriyene kadar karıştıralım. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Şimdi de karıştırma kabımızı alalım. İçine yumurta ve şekeri alıp köpürene kadar çırpalım. Ardından süt ve tereyağı karışımını ilave edelim. Daha sonra içine limon kabuğu rendesini koyalım ve karıştıralım. Son olarak üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyelim, çırpalım. Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama kek karışımını dökelim ve üzerini ıspatula yardımı ile düzleyelim.

1200x627-elmali-kek-tarifi-elmali-kek-nasil-yapilir-1588160915292.jpg

BU KEK KAPIŞ KAPIŞ GİDECEK

Kek harcımızın üzerine dilimlediğimiz elmaları tek tek dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kekimizi 30 dakika kadar pişirelim. Belirttiğimiz süre fırından fırına değişiklik gösterebilir. Bunun için kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz. Fırında pişen elmalı keki çıkartalım. Şimdi de elmalı kekimizin sosunu hazırlayalım. Bunun için bir kasede pudra şekerini ve limon suyunu karıştırıp, fırça yardımı ile kekimizin üzerine sürelim. İşte elmalı kekimiz hazır. Dilimleyerek servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN