İster kahvaltıda ister akşam yemeğinde! Çayın yanında kır pidesi... İster patatesli, ister kıymalı

İster kahvaltıda ister akşam yemeğinde! Çayın yanında kır pidesi... İster patatesli, ister kıymalı

Hepimizin severek yediği kıymalı kır pidesini daha önce evde denemediyseniz çok şey kaçırmış olabilirsiniz. Haberimizde sizler için özenle tarifini hazırladığımız kıymalı kır pidesi tarifini denedikten sonra bu lezzeti dışarıdan hazır almaya son vereceksiniz...

Muhteşem kavrulmuş kıymanın enfes pide hamuru ile buluşmasıyla ortaya çıkan kıymalı kır pidesi tarifimizi çok seveceksiniz. Bu tarifimizi evinizde bir kere denedikten sonra artık kır pidesini dışarıdan hazır almaktan vazgeçeceksiniz. İşte tüm detayları ile kıymalı kır pidenin tarifi şöyle;

MALZEMELER

5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım yaş maya (21 gr )
1 tatlı kaşığı şeker

İç harcı için:

400 gram dana kıyma
2 adet soğan
2 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı toz biber
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

Bir yumurta
1 tatlı kaşığı yoğurt

YAPILIŞI

Meşhur kıymalı kır pidesi tarifimize öncelikle iç harcımızı hazırlamakla başlayalım. Bunun için yapışmaz bir tavaya kıymayı koyup güzelce kavuralım. Suyunu salıp tekrar çeken kıymanın üzerine küçük küçük doğranmış soğanı, kapya biberi ve yeşil biberi ekleyelim. Güzelce soteleyip üzerine tuz, kırmızı toz biberi, karabiberi ekleyip ve biraz soğuması için kenarda bekletelim. Şimdi de kıymalı kır pidesi tarifimizin hamuruna geçelim. Bunun için hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine un ve tuzu ekleyelim.
Ilık su içine maya ve şekeri ekleyip karıştıralım. Karışımı unun üzerine boşaltıp yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru 1 saat mayalandıralım.

evde-kir-pidesi-nasil-yapilir.jpg

PARMAKLARINIZI YEMEYE HAZIR OLUN

Mayalanan hamuru mandalinadan biraz büyük bezeler yapalım. Bezeleri unlu tezgahta açalım (fazla ince olmasın) İçine iç harcı ekleyip fırın tepsisine aralıklarla dizelim. Üzerini bir bezle kapatıp ve 15 dakika dinlendirelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan pidelerin üzerine biraz tereyağı sürüp, nemli bir bezle 5 dakika kapatalım. Ardından kır pidelerimizi servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN