Kadife gibi kıvamıyla mest ediyor! Fındıklı un helvası kaynanaya bile tarif sorduracak

Kadife gibi kıvamıyla mest ediyor! Fındıklı un helvası kaynanaya bile tarif sorduracak

Fındıklı un helvası, pratik yapımı ve enfes lezzeti ile sofraların vazgeçilmezi olmaya aday. Geleneksel Türk mutfağının izlerini taşıyan bu tarif, özel günlerde veya misafirlerinizi ağırlarken şıklığı ve lezzeti bir araya getiriyor. Bu tarif kaynanaya bile tarif sorduracak

Gastronomi dünyasında lezzetli bir serüvene çıkmaya ne dersiniz? Bugün sizlere Türk mutfağının geleneksel tatlarından biri olan fındıklı un helvasını tanıtmak istiyoruz. Bu enfes tatlının lezzeti sadece damakları değil, aynı zamanda nostaljik hatıraları da şenlendiriyor. Fındıklı un helvası, sadece bir tatlı değil, aynı zamanda kültürel bir mirasın da taşıyıcısı. Anadolu'nun dört bir yanında farklı lezzetlerle karşımıza çıkan helva, aile sofralarında geçmişle geleceği birleştiriyor. Gastronomi dünyasında unutulmaz bir lezzet olan fındıklı un helvası, herkesin kolaylıkla deneyebileceği bir tarifle sofralarınızı şenlendirmeye hazır...

MALZEMELER

100 gr tereyağı

Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)

2 su bardağı un

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su (200 ml)

1 su bardağı süt (200 ml)

1 çay bardağı fındık

unhelvasi-1.webp

YAPILIŞI

  • Fındıklı un helvası için öncelikle küçük bir tencereye su, süt ve toz şekeri alarak karıştıralım.
  • Şeker eriyinceye kadar karıştırarak şerbeti bir süre ısıtalım. Çok fazla ısıtıp kaynatmaya gerek yok şekerin erimesi yeterli olacaktır.
  • Diğer taraftan uygun bir tavaya veya küçük bir tencereye tereyağını alalım. Üzerine sıvı yağ ekleyerek tereyağını erimeye bırakalım.
  • Yağ eridikten sonra unu ilave edelim. Bir spatula veya tahta kaşık yardımıyla kavuralım. Bu arada unu kavururken ocağı çok yüksek ateşte açarak birden unu yakmamaya dikkat edelim.
  • Kavurduğumuz una fındık kırığını ilave ederek 2 dakika daha kavuralım.
  • Sürenin sonunda istediğimiz kıvama gelen unun üzerine hazırladığımız şerbeti yavaşça ilave edelim.
  • Kısık ateşte un şerbeti tamamen çekip kıvam alıncaya kadar hızlıca karıştıralım.
  • Şerbetini tamamen çeken un helvamız servise hazır.

AFİYET OLSUN!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN