Kahvenin yanında en çok o gidiyor! Sıradan tariflerden bıkanlara şişleme kek... Kimse evde yaptığınıza inanmayacak

Kahvenin yanında en çok o gidiyor! Sıradan tariflerden bıkanlara şişleme kek... Kimse evde yaptığınıza inanmayacak

Klasik kek tariflerinden sıkılanlara güzel bir haberimiz var. Bugün haberimizde sizler için özenle şişleme kek tarifi hazırladık. İşte enfes şişleme kek tarifi sizlerle...

Çay veya kahve saatlerinize eşlik edecek süper bir tarif ile karşınızdayız. Şişleme kek tarifi ile çay veya kahve saatlerinizi renklendirebilirsiniz. Mutfakta çok zamanınızı almadan kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu kek tarifimiz bundan sonra favori kek tarifiniz olmaya aday. İşte kapış kapış gidecek enfes şişleme kek tarifi şöyle;

MALZEMELER

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Sosu İçin;

3 yemek kaşığı kakao

Yarım su bardağı şeker

1 su bardağı su

Yarım su bardağı süt

Üzeri İçin;

1 paket krem şanti

1 su bardağı süt

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane şişleme kek tarifimiz için öncelikle karıştırma kabımızı alalım. İçine yumurta ve şekeri ekleyip, iyice çırpalım. Daha sonra üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım, ardından un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip son kez çırpalım. Yağlanmış ve unlanmış kare borcama kek hamurunu dökelim. Önceden ısıtılmış 180°c fırında keki pişirelim. Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapalım. Kekin içine kürdan batırdığınızda kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir. Şimdi de kekimizin sosunu hazırlayalım.

sisleme-kek.jpg

BU KEK FAVORİ TARİFİNİZ OLACAK

Bunun için uygun bir tencereye kakaoyu, şekeri, suyu ve sütü alıp kaynayıncaya kadar pişirip soğumaya bırakalım. Pişen ve ılıyan keki çırpıcının ucu ile delikler açalım. Üzerine hazırladığımız sosu kaşık yardımıyla her yerine dökelim. Son olarak üzerine çırpılmış krem şanti sürelim ve dilediğimiz şekilde süsleyip servis edelim.

Afiyet Olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN