Kalıbım yok diyenlere elmalı turta tarifi! Çay bu tarifin yanında dile gelecek: 15 dakikada pratik tarif

Kalıbım yok diyenlere elmalı turta tarifi! Çay bu tarifin yanında dile gelecek: 15 dakikada pratik tarif

Çayın yanına sadece 15 dakikada hızlı ve pratik bir tarif yapmak ister misiniz? Cevabınız evet ise size mükemmel bir haberimiz var. Kalıp kullanmadan elmalı turta tarifimize hayran kalacaksınız. İşte tüm detayları ile elmalı turta tarifi...

Kalıbınız yok diye turta yapmıyorsanız veya kalıbınız var ama farklı şeyler mi arıyorsunuz bu tarifimizi mutlaka deneyin. Bu tarifi denedikten sonra bundan sora elmalı turta yapmak için başka tariflere bakmak zorunda kalmayacaksınız. Üstelik bu elmalı turta tarifimize çocuklarınız da çok sevecek. İşte kalıp kullanmadan elmalı turta yapımı...

MALZEMELER

İç harcı için:
2 adet büyük elma
3 yemek kaşığı toz şeker (şekeri damak zevkinize göre fazlalaştırabilirsiniz)
1 çay kaşığı tarçın

Hamur için:

100 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin

1 adet yumurta

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yarım çay bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı pudra şekeri

1 yemek kaşığı yoğurt

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

Üzeri için:

Pudra şekeri

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet elmalı turta tarifimize öncelikle iç harcını hazırlamakla başlayalım. Bunun için kullanacağımız elmaları yıkayıp kabuklarını soyalım. Rendenin kalın kısmı ile elmaları rendeleyelim. Daha sonra elmaları yapışmaz bir tavaya koyup suyunu çekene kadar pişirelim. Elmalar suyunu tamamen çekince içine toz şekeri ve tarçını koyup güzelce karıştıralım ve iç harcımızı soğumaya bırakalım. Şimdi de elmalı turtamızın hamurunu hazırlayalım. Bunun için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını yada margarini, yumurtayı, sıvıyağı, toz şekeri, pudra şekerini, yoğurdu koyalım. Bu malzemeleri karıştırdıktan sonra üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip güzelce yoğuralım. Eğer ununuz yeterli gelmezse içine yarım su bardağı un ilave edebilirsiniz. Yoğurduğumuz hamurdan bir mandalina büyüklüğünde hamuru ayıralım. Kalan hamuru yağlı kağıdın üzerine koyalım ve bir merdane yardımı ile açalım.

basliksiz-7.jpg

Yukarıdaki sol taraftaki resimde görüldüğü gibi açtığımız hamurun üzerine bir tencere kapağı kapatalım. Tencere kapağının dışında kalan kısımları ise yukarıdaki sağ taraftaki resimdeki gibi kıvıralım. Ortada kalan boşluğa ise elmalı harcımızı güzelce yayalım. Ayırdığımız hamurdan ince uzun şeritler elde edip iç harcın üzerine kafes gibi yerleştirelim. Yağlı kağıdı kenarlarından dikkatlice tutup fırın tepsisine yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında elmalı turtaların üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırında pişen elmalı turtamızı alalım ve soğumaya bırakalım. İyice soğuyan elmalı turtanın üzerine pudra şekeri serpelim ve dilimleyerek servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN