Karadeniz'in meşhur turşu kavurması tarifi! Yiyenler lezzetini bilir: Evinize her gelen bundan isteyecek

Karadeniz'in meşhur turşu kavurması tarifi! Yiyenler lezzetini bilir: Evinize her gelen bundan isteyecek

Türk mutfağının zengin lezzetleri arasında kendine özgü bir yere sahip olan fasulye turşusu kavurması, hem göz dolduran renkleriyle hem de lezzetiyle sofralara keyif katıyor. Turşu sevenlerin vazgeçilmezi olan bu tarif, kolay hazırlanışıyla da dikkat çekiyor. İşte Karadeniz'in meşhur turşu kavurması tarifi!

Yemek kültürümüz, zengin ve çeşitli lezzetleriyle dolup taşıyor. Bu lezzetlerden biri de, özellikle kış aylarında sofralarımızı süsleyen fasulye turşusu kavurması. Hem pratik yapımıyla hem de doyurucu özellikleriyle öne çıkan bu tarif, sofralara lezzetin doruk noktasını taşıyor. Fasulye turşusu kavurması yaparken, malzemelerin tazelikleri ve doğru pişirme tekniği lezzetin anahtarıdır. İşte bu lezzet yolculuğunda gerekli olan malzemeler ve adım adım tarif:

MALZEMELER

1 kase fasulye turşusu

2 adet kuru soğan

1 çay kaşığı pul biber

Sıvı yağ

1 çay bardağı sıcak su

fasulye-tursusu-kavurmasi.png

YAPILIŞI

Fasulyeyi küçük küçük kesiyoruz. Su ile bir kere yıkıyoruz. 2 adet soğanı piyazlık doğruyoruz. İlk soğanı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sonra pul biberi ve fasulye turşusunu ekliyoruz. 5 dakika arada karıştırarak kavuruyoruz. Sonra 1 çay bardağı sıcak su ekleyip su çekene kadar kısık ayarda pişiriyoruz.

Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN