Karnabahar sevmeyene bile hapur hupur yediriyor! İşte fırında karnabahar tarifi: Hem Çıtır çıtır hem de sağlıklı

Karnabahar sevmeyene bile hapur hupur yediriyor! İşte fırında karnabahar tarifi: Hem Çıtır çıtır hem de sağlıklı

Çoğu evde karnabahar pişinde çocuklarımız ve eşlerimiz burun kıvırır ve o gün o yemeği yemezler. Halbuki sağlığımız söz konusu olduğunda karnabaharın saymakla bitmeyen faydaları var. Bugün sizlere karnabaharın öyle bir tarifini vereceğiz ki eşiniz ve çocuklarınız bu lezzete hayır diyemeyecekler... İşte fırında karnabahar tarifi

Karnabahar, sağlıklı beslenmenin önemli bir parçası olmasına rağmen, bazı insanlar için lezzetli bir sebze olmaktan uzak görünebilir. Ancak, karnabaharı daha çekici hale getirmenin yolu, ona lezzetli bir sosla eşlik etmekten geçiyor. İşte karnabaharın tüm lezzetini ortaya çıkaracak, iştahı kabartacak bir tarif:

MALZEMELER

1 adet küçük boy karnabahar

6 yemek kaşığı mısır unu

1 şişe maden suyu

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 adet yumurta

2 diş sarımsak

Karabiber

Zerdeçal

Kimyon

Kekik

Pul biber

Tuz

soslu-karnabahar-4-2.jpg

YAPILIŞI

Karnaharları çiçeklerine ayırıp yıkıyoruz. Karıştırma kabına bütün malzemeleri ekleyip güzelce çırpıyoruz. Bu sosla karnabaharları tek tek bulayalım. Karnaharları soslayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 180 derecede karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN