Kendini balon sanan pişi tarifiyle kaynananızı şaşırtın! Üstelik sadece 10 dakikada şipşak hazır oluyor

Kendini balon sanan pişi tarifiyle kaynananızı şaşırtın! Üstelik sadece 10 dakikada şipşak hazır oluyor

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen, çıtır çıtır dışı ve yumuşacık içiyle herkesi mest eden balon pişi tarifiyle tanışmaya hazır mısınız? İster tek başına tüketin, ister peynir, bal veya reçel ile harmanlayın, bu tarif sofralarınıza renk katacak ve sevdiklerinizi lezzet yolculuğuna çıkaracak.

Tabağınızı süsleyecek, kahvaltı sofralarınıza keyif katacak harika bir tarifle karşınızdayız: Balon pişi! Geleneksel Türk mutfağının lezzetli bir köşesinden gelen bu tarif, hem hazırlaması kolay hem de tadıyla unutulmaz bir deneyim sunuyor. İster kahvaltı sofralarınıza renk katın, ister çay saatlerinizde misafirlerinizi şaşırtın, balon pişi her zevke uyum sağlayacak bir seçenek. İşte size bu lezzetli tarifin detayları:

MALZEMELER

1 yumurta

1 çay bardağı ılık su

1 çay bardağı yoğurt

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

3.5 su bardağı un

Kızartmak İçin:

Sıvıyağ

maxresdefault.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle yoğurma kabımıza yumurtayı, ılık suyu, yoğurdu, zeytinyağını ve sirkeyi alalım, karıştıralım. Üzerine tuzu ve kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştıralım ki malzemeler iyice birbirleri ile özleşsin. Kontrollü bir şekilde azar azar unumuzu ekleyelim. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Yoğurduğumuz hamuru bezelere bölelim. Tezgahın üzerine un serpelim. Bezemizi alıp, merdane yardımıyla hamurumuzu açalım. Açtığımız hamur çok ince olmayacak. Bu çok önemli. Çok ince açarsanız ince ve şişmeyen bir pişi elde edersiniz. Açtığımız hamurları keskin ağzı olan bir su bardağı kullanarak yuvarlak şeklinde keselim. Hamur bitene kadar bu işleme devam edelim. Yapışmaz tavaya sıvıyağı koyup, kızgınlaşmasını bekleyelim. Kızgınlaşan yağın içine pişilerimizi koyalım. Pişi pişirirken başından ayrılamayınız. Çünkü hemen kızarıyorlar. Her iki tarafını da pişirelim. Servis tabağına alalım. Yağ çekmeyeceği için gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.....

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN