Kocanız bu tatlı için arabasını üstünüze yapar! Kıyır kıyır tarak tatlısıyla mutfakta fark yaratın

Kocanız bu tatlı için arabasını üstünüze yapar! Kıyır kıyır tarak tatlısıyla mutfakta fark yaratın

Klasik şerbetli tatlılardan sıkılanlara güzel bir haberimiz var. Yemelere doyamayacağınız efsane tarak tatlısı ile karşınızdayız. Bu lezzeti tadanlar dışarıdan hazır aldınız sanacaklar.

Büyük küçük demeden hepimiz tatlıları çok seviyoruz. Özellikle tatlılardan bir de şerbetli olursa değmeyin keyfimize. Bizde bugün haberimizde sizler için özenle tarak tatlısı tarifini hazırladık. Evet yanlış duymadınız. Haberimizde paylaştığımız bu tatlıya şekil vermek için hiç kullanılmamış tarak kullanılıyor. Herkesi şaşırtacağınız bu lezzeti sizde denemek için acele edin...

MALZEMELER

1 yumurta+1 yumurta beyazı

125 gram tereyağı

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı irmik

1 çay bardağı hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

Vanilya

1 çay kaşığı tarçın(isteğe göre)

Aldığı kadar un

İçi için:

Küçük doğranmış badem ya da ceviz

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Badem

Şerbeti için:

2. 5 su bardağı şeker

3 su bardağı su

Yarım limon suyu

Süslemek için:

Hiç kullanılmamış yeni tarak

YAPILIŞI

Damakları çatlatan lezzet efsane tarak tatlısını yapmaya öncelikle şerbetimizi hazırlamakla başlayalım. Bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alalım, kaynatalım. Şerbet kaynadıktan sonra içine limon suyunu ilave edelim ve 15 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Şimdi de tarak tatlımızın hamuruna geçelim. Bunun için hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine yumurtayı, tereyağını, pudra şekerini, sıvıyağını, yoğurdu, irmiği, hindistan cevizini alalım. Bu malzemelerimizi güzelce karıştıralım. Daha sonra üzerine tarçını, kabartma tozunu, vanilyayı, aldığı kadar unu ,ilave edip yoğuralım. Yoğurduğumuz hamurdan küçük parçalar koparıp hiç kullanılmamış tarak üzerinde bastıralım. İçine ceviz kırıklarını yerleştirip hamuru kapatalım.

maxresdefault.jpg

BU LEZZET ÇOK KONUŞULUR

Hamuru taraktan ayırıp yuvarlak şekil verelim. Yağladığımız fırın tepsisine veya borcama aralıklı olarak dizelim. Bütün hamur bitene kadar bu işleme devam edelim. Tarak tatlılarımızın üzerine yumurta fırçası yardımı ile yumurta sarılarını sürelim. En son üzerine bademleri de yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tatlılarımızı üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen tarak tatlımızı fırından alalım ve ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbetimizi dökelim. Tatlımızın şerbeti iyice içine çekmesi için en az 2 saat bekletelim. İyice şerbetini çeken tarak tatlımızı servis edelim.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN