Kokusunu duyan kapınızı çalacak! Tadını alan tarif isteyecek: En güzel poğaça tarifi

Kokusunu duyan kapınızı çalacak! Tadını alan tarif isteyecek: En güzel poğaça tarifi

Poğaça yaparken bir türlü istediğiniz gibi olmuyorsa üzülmeyin. Bu tarif tam kıvamında! En iyi poğaçayı yapacaksınız! Kokusunu duyan kapınızı çalacak, tadını alan herkes tarif isteyecek: İşte en güzel poğaça tarifi...

Bu tarif, evde yapılan poğaçaların en güzel örneklerinden biri! Kokusuyla sizi cezbedecek, tadıyla damaklarınızı şenlendirecek bu poğaçaları denemenizi tavsiye ederiz. Evde yapılan enfes poğaçaların tadını bir kere alınca, misafirlerinizin ve ailenizin sürekli isteyeceği bir tarife dönüşecek. İşte size, her lokmasıyla insanı mest eden, kusursuz bir poğaça tarifi:

MALZEMELER

1 su bardağı ılık su (200 ml)

1 su bardağı ılık süt (200 ml)

1 yemek kaşığı maya (10 gr)

2 yemek bardağı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

100 gr tereyağ

5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İçi için: 150 gr kaşar peyniri veya beyaz peynir

Üzeri için: 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı süt

YAPILIŞI

pogacatarifi.webp

  • Hamuru için, ılık su, süt, şeker ve mayayı uygun bir kapta karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmek için kontrollü bir şekilde un ekleyin. Hamurun üzerini streç film ile kapatın ve 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurun havasını alın ve toparladıktan sonra 12 eşit parçaya ayırın. Ardından bezeleri çay tabağından biraz büyük olacak şekilde açın.
  • İçine isteğinize göre kaşar peyniri veya beyaz peynir koyup poğaça şeklini vermek için videodaki gibi kapalı bir şekilde kenarlarını kapatın. Üstten biraz kesip istediğiniz şekli verin.
  • Tepsi mayası için poğaçaları 10-15 dakika bekletin. Bu süre zarfında, yumurta sarısı ve süt karışımını poğaçaların üzerine sürün. Üzerlerine susam serpin.
  • 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 ila 30 dakika arası pişirin. Fırında fazla bekletmemeye dikkat edin.
  • Fırından çıktıktan sonra, poğaçaların üzerini temiz bir havlu ile örtün ve ilk sıcaklığı çıkana kadar bekleyin. Ardından afiyetle yiyebilirsiniz!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN