Komşular tarifi için birbirine düşüyor! 2 dakikada çayın yanında börek tadında omlet tarifi

Komşular tarifi için birbirine düşüyor! 2 dakikada çayın yanında börek tadında omlet tarifi

Kahvaltı sofranıza güzel bir omlet tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Haberimizde sizler için özenle börek tadında omlet tarifini hazırladık. Mutfakta çok zaman harcamadan şipşak yapabileceğiniz bu tarifimizi çok seveceksiniz...

Kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı hiç şüphesiz tabi ki yumurtalar. Yumurta, sağlığa olan faydaları ve besleyici içeriği ile yüzyıllardır bilinen doğal bir besindir. Yediden yetmişe birçok insanın beslenme alışkanlıkları içerisinde yer alan yumurta protein gereksiniminin karşılanmasında önemli bir görev üstlenir. Yumurtalar, gerekli omega-3 yağ asitleri ve antioksidanların yanı sıra 13 temel vitamin ve mineral içerirken değerli bir kaliteli protein kaynağı sağlar. Yumurtadaki yüksek kaliteli proteinin %60'ı yumurta beyazında bulunurken, yumurta sarısı geri kalanını, hayati sağlıklı yağları, vitaminleri, mineralleri ve antioksidanları içerir. Bunların tümü günlük beslenme ihtiyaçlarınıza değerli bir katkı sağlamak için bir araya gelir. Bizde bugün haberimizde bu kadar sağlığa faydalı olan yumurtanın kahvaltılarda severek tüketebileceğiniz mükemmel bir tarifini verdik. Börek tadında omlet ile kahvaltı sofralarının yıldızı siz olacaksınız. İşte damak çatlatan lezzet börek tadında omlet tarifi...

MALZEMELER

4 adet yumurta

1 su bardağı beyaz peynir

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 tutam maydanoz

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı pul biber

3 yemek kaşığı un

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet börek tadında omlet yapmak için öncelikle karıştırma kabımızı alalım. İçine beyaz peynir, un, pul biber, un kabartma tozu, ince ince kıydığımız maydanozu ekleyip karıştıralım. Şimdi de bu karışımın içine yumurtalarımızı ekleyelim ancak yumurtaları çok fazla karıştırmayalım ki omletimiz kabarsın. Sıra geldi börek tadında omletimizi pişirmeye. Bunun için yapışmaz bir tavaya ihtiyacımız var. Tavaya tereyağını ekleyelim.

borek-tadinda-omlet-tarifi.jpg

BU LEZZETİ YEMELERE DOYAMAYACAKSINIZ

Tereyağını eritelim ve üzerine omlet karışımımızı dökelim. Tavanın kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakalım. Börek tadında omletimiz kabarıp alt kısmı pişince bir spatula yardımı ile dikkatli bir şekilde ters çevirip diğer tarafını da pişirelim. Pişen börek tadında omletimizi dilimleyerek sıcak sıcak servis edelim.
Afiyet şeker olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN