Lokanta usulü pilav tarifi ifşa oldu! Bu tarifle yaptığınız pilavın lezzet bambaşka olacak: Lokanta ustaları sır gibi saklıyor

Lokanta usulü pilav tarifi ifşa oldu! Bu tarifle yaptığınız pilavın lezzet bambaşka olacak: Lokanta ustaları sır gibi saklıyor

Lokanta usulü pilav tarifinin sırrı ortaya çıktı! Lokanta ustaları bu tarifi sır gibi saklıyordu! Bu tarifle yaptığınız pilavın lezzeti bambaşka olacak...

Evde yapılan pilavların genellikle ya lapa olması ya da kuru olması, birçok ev hanımını rahatsız ediyor. Ancak lokanta ustalarının kullandığı püf noktalarıyla, evde mükemmel bir pilav yapmak mümkün!

LOKANTA USULÜ PİLAVIN SIRRI

pilav-tarifi.jpg

Lokanta ustaları tarafından pişirilen pilavlar, evdeki pilavlardan çok daha lezzetli olabiliyor. İşte bu ustaların kullandığı bazı sırlar:

- Lokanta ustaları pilav pişirirken genellikle tereyağı tercih ederler. Tereyağı, pilava hem lezzet katar hem de kıvamını iyileştirir.

- Pilavın suyunu, gerçek tavuk suyu kullanarak hazırlamak büyük bir fark yaratır. Bu, pilava derin bir lezzet katmanın anahtarıdır.

LOKANTA USULÜ LEZZETİYLE PİLAV TARİFİ

pilav-tarifi.webp

Malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1.5 su bardağı su
  • 20 gr tereyağı
  • Tuz

Yapılışı:

  1. Pirinçleri yıkayın ve suyun altında bekletin.
  2. Tereyağını pilav tenceresinde eritin.
  3. Yıkanıp süzülen pirinçleri tencereye ekleyin ve hafifçe karıştırın.
  4. Üzerine su ekleyin ve karıştırmadan tencerenin kapağını kapatın.
  5. Kısık ateşte pilavı pişirin.
  6. Pişen pilavın altını kapatın ve 10 dakika demlenmesi için bekleyin.
  7. Pilavı servis tabağına alın, üzerine karabiber serpip servis edin.

Lokanta usulü pilavınızla sofranızdakilere lezzet şöleni yaşatın. Şimdiden afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN