Lokantaların et pişirme sırrı buymuş! Anında lokum gibi oluyor! Deneyen etleri çiğnemeden yutuyor

Lokantaların et pişirme sırrı buymuş! Anında lokum gibi oluyor! Deneyen etleri çiğnemeden yutuyor

Ne yaparsam yapayım et yemeklerim sert oluyor diyorsanız mutlaka bu yöntemi uygulayın. Lokum gibi et pişirmenin sırrı işin ustasından geldi. Meğer yumuşacık etleri pişirmek bu kadar basitmiş. İşte yumuşak et pişirmenin püf noktaları…

Hem lezzetli hem de Yumuşacık et pişirmek için uygulayabileceğiniz ufak birkaç tüyo bulunuyor. Son derece basit ve pratik bir şekilde istediğiniz lezzete ulaşmak çok da zor değil. İşte yumuşak et pişirmenin püf noktaları…

ET NASIL PİŞİRİLİR?

Pişirdiğimiz etlerin sert olmasından şikayet ediyorsanız yalnızca ufak birkaç tüyo ile lokum gibi et pişirebilirsiniz. Haşlama yönteminde etlerin yumuşak olmasını sağlayacak en önemli etken haşlama suyuna sirke ve limon eklemektir. Kuzu eti pişirirken de hem hızlı pişirmesini sağlayacak hem de yumuşak bir kıvam elde edeceksiniz. Kuşbaşı et pişirirken yumuşak olmasını istiyorsanız da öncesinde haşlamanız gerekiyor.

et-pisirmek-1.jpg

Pişirdiğiniz et yemeğinin içerisine havuç, patates ve soğan gibi sebzeler ekleyerek yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Eğer uzun bir zamanınız varsa etleri ince ve küçük doğradıktan sonra tavada pişirip içerisine bir tatlı kaşığı yağ ekleyebilirsiniz. İçerisine koyduğunuz tereyağı etin daha lezzetli bir hale getiriyor.

yumusak-et-nasil-pisirilir.jpg

IZGARA ET NASIL PİŞİRİLİR?

Eti ızgara olarak pişirmek istediğinizde kullanacağınız tavayı iyice ısıtmanız gerekiyor. Bütün etleri ateşe koyduktan sonra rengi dönene kadar pişiriniz. Döküm tava kullanmanız daha lezzetli ve daha kolay sonuç almanızı sağlayacaktır. Eti tavaya koyarken Yağ koymanıza Gerek yok iki tarafını da dörder dakika pişirdikten sonra çatal batırarak pişme derecesini kontrol ediniz. Pişirme sırasında bir miktar su eklemekte etin daha lezzetli olmasını sağlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN