Makarnadan Su Böreğimi Olurmuş Demeyin Yapılır! İşte Gelinim Mutfak'tanın Tıklanma Rekoru Kıran Tarifi!

Makarnadan Su Böreğimi Olurmuş Demeyin Yapılır! İşte Gelinim Mutfak'tanın Tıklanma Rekoru Kıran Tarifi!

Markanadan su böreği tarifi Gelinim Mutfakta televizyon programı ile en çok tıklanan yemek tarifleri arasına yerleşti. Makarnadan su böreği lezzetiyle damakları çatlatmaya devam ediyor. Sizde evinizde pratik ve hızlı şekilde makarnadan su böreği yapmak istiyorsanız bu tarif kaçmaz.

Su böreği tarifini asla aratmayacak kolay yapılışı ve lezzetiyle sizde evinizde makarnadan su böreği yapmak istermisiniz? Hakiki su böreğini hazırlamak biraz uğraştıcı ve uzun süreceğinden dolayı çoğu zaman tercih edilmiyor. Bunun yerine en çok tercih edilen pratik hazırlanışı ve lezzeti ile makarnadan su böreği yapmak daha çok işimize geliyor.

Birazdan paylaşacağımız makarnadan su böreği tarifi ile sizde sevdiklerinizi mutlu edebilir ve orjinal su böreğini aratmayacak tarifi hazırlayabilirsiniz. Makarnadan su böreğini en iyi şekilde hazırlamak için paylaşacağımız tarifi ince ayrıntılarıyla ve doğru adımlara ilerleyerek kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki makardan su böreği tarifi nasıl yapılır? Makarnadan su böreği olurmu? İşte detaylar...

MAKARNADAN SU BÖREĞİ MALZEMELERİ

1 paket büyük boy kelebek makarna ( Haşlanmış olacak şekilde)
3 adet yumurta
3 adet yufka
1 bardak sıvı yağ
2, bardak süt
1 büyük kase peynir ile maydanoz karışımı
Tuz

ÜZERİ İÇİN

1 adet yumurta
1 su bardağı süt


MAKARNADAN SU BÖREĞİ TARİFİ HAZIRLANIŞI

Öncelikle bir kab ayarlayalım ve içerisine 3 adet yumurta, 1 su bardağı sıvıyağ, 2,5 su bardağı süt ve tuzu ekledikten sonra karıştırmaya başlayalım.

Bir kasede hazırladığımız peynir ve maydanoz harcımızı yaptığımı karışımın içerisine ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.

haber-ici.jpg

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine 3 adet yufkadan 1 tanesini kenarlarından taşacak şekilde yerleştiriyoruz.

Yufkamızın üzerine hazırladığımız iç harcımızın yarısını döktükten sonra iyice yayıyoruz.

Üzerine tekrar yufkamızı yerleştirdikten sonra kalan iç harcımızı tekrar üstüne ilave ederek güzelce yayma işlemi yapıyoruz.

Son kalan 3. yufkamızıda serdikten sonra taşan kısımlarını katlıyoruz.

haber-ici-2.jpg

Üzeri için 1 bardak süt ve 1 adet yumurtadan hazırladığımı harcımızı sürüyoruz.

Önceden ısıttığımız 180 derece fırına yerleştirdikten sonra 35-40 dakika civarında makarnadan su böreğimizi pişiriyoruz.

Makarnadan su böreğinizi dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN