Maliyeti düşük 3 kaşık tatlısı ile ağzınızı tatlandırın! İşte çocukların bile kolayca yapabileceği 3 kaşık tatlısı

Maliyeti düşük 3 kaşık tatlısı ile ağzınızı tatlandırın! İşte çocukların bile kolayca yapabileceği 3 kaşık tatlısı

Son zamanlarda üst üste gelen zamlardan tatlı sektörü de nasibini aldı. Ev bütçesini düşünen hanımlar ise pratik ve maliyeti düşük tatlı tarifleri aramaya başladılar. İşte o tatlılardan biri ile karşınızdayız. 3 kaşık tatlısı tarifimiz tam size göre...

Çay saatlerinizin yanına çok yakışacak bir tarifle karşınızdayız. Hem maliyeti düşük hem de mutfakta çok zamanınızı almadan şipşak kolayca hazırlayabileceğiniz 3 kaşık tatlısı tarifimizi siz okuyucularımız için özenle hazırladık. Son zamanlarda artan fiyatlar vatandaşın cebini de vurunca hanımlar ev bütçesine destek olmak amacıyla lezzetli ve pratik yemek tarifleri arar oldular. İşte bizde bu sesinize kulak verdik ve 3 kaşık tatlısı tarifini paylaştık. İşte 3 kaşık tatlısının ayrıntılı tarifi şöyle...

MALZEMELER

3 yumurta

3 yemek kaşığı sıvıyağ

3 yemek kaşığı süt

3 yemek kaşığı irmik

3 yemek kaşığı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti için:

2 su bardağı süt

1 su bardağı şeker (az şekerli sevenler 1 çay bardağı ekleyebilir)

Üzeri için:

Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet 3 kaşık tatlımızı yapmak için öncelikle karıştırma kabımızı alalım. İçine yumurtaları, sütü, irmiği, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve limon rendesini koyup çırpalım. Yağladığımız fırın tepsisine veya borcama kek harcını dökelim.

3-kasik-tatlisi-tarifi.jpg

ZAHMETSİZ BU TATLI TARİFİMİZE HAYRAN KALACAKSINIZ

180 derecelik fırında tatlımızın üzeri kızarana kadar pişirelim. Tatlı fırında pişerken bizde bu arada şerbeti hazırlayalım. 3 kaşık tatlısının en önemli özelliği şerbetinin kaynamıyor olmasıdır. Bu tarifimizi diğer tatlılardan farklı kılan şerbetidir. Şerbeti için bir kapta sadece sütü ve şekeri karıştırıyoruz. Şeker eriyene kadar karıştırmanız yeterli.

az-malzemeli-uc-kasik-tatlisi-tarifi.jpg

Fırında pişen tatlımızı alalım ve tatlı sıcakken üzerine sütlü şerbeti dökelim. Kekin sütü tamamen içine çekmesini bekleyin. Kek sütü çekince tatlımızın üzerine hindistan cevizi serpelim. Buzdolabında tatlımızı 1 - 2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim. İşte tatlımız hazır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN