Masalar Dolu Olsun İstiyorsanız Bu Mezeleri Mutlaka Yapın! 3 Çeşit Meze Tarifini Sizlere Sunuyoruz

Masalar Dolu Olsun İstiyorsanız Bu Mezeleri Mutlaka Yapın! 3 Çeşit Meze Tarifini Sizlere Sunuyoruz

Akşama misafiriniz mi var? Ana yemek, çorba, tatlı derken hay Allah! Sadece mezeleriniz mi eksik? Sizin yardımınıza biz haberimizle koştuk. İşte akşam yemeklerinize nefis tatlarıyla ve enfes sunumlarıyla göz kamaştıracak tam 3 tane meze tarifi sizlerle...

Ülkemizde ve Orta Doğu’da “meze” olarak bilinen, genellikle akşam yemeklerinde sunulan meze; İtalya’da “antipasti”, Fransa’da “ordövr” ve İspanya’da da “tapas” gibi farklı isimlerle biliniyor. Şu an farklı kültürlerde onlarca meze saymak mümkün. Her yemekte olduğu gibi mezenin de bazı özellikleri vardır. Mezeler asla karın doyuracak boyutlarda, büyük tabaklarda sunulmamalıdır. Mezeler hafif olup, daha sonra yenecek yemeklere yer kalması sağlanmalıdır. Bizde akşam yemeklerinde, davet sofralarınızda sunabileceğiniz birbirinden lezzetli 3 tane meze tarifi hazırladık. Bu ayrıntılı meze tariflerimiz ile mutfağın starı siz olacaksınız. İşte ayrıntılarıyla meze tarifleri;

HUMUS

MALZEMELER

2 su bardağı haşlanmış nohut

Yarım su bardağı tahin

3 diş sarımsak

1 adet limon suyu

Kimyon

Tuz

Zeytinyağı

Üzeri için;

Sıvıyağ

Kırmızı toz biber

Ceviz

YAPILIŞI

Düdüklüde İyice haşladığınız nohutları kabuklarından tek tek ayırın. Rondoya zeytinyağı, tahin, havanda ezdiğiniz sarımsağı, limon suyunu, tuzu ve kimyonu koyup birlikte püre haline getirin.

humus-yapimi.jpg

Sos tenceresine sıvıyağı, kırmızı toz biberi ve cevizi koyup, kızdıralım. Humusun üzerine gezdirelim. Karışımı servis tabağına alalım.

HAVUÇ TARATOR

MALZEMELER

4 adet havuç

Sıvı yağ

2 diş sarımsak

5 yemek kaşığı yoğurt

Tuz

YAPILIŞI

Yıkanmış havuçların kabuklarını soyup rendenin kalın kısmıyla rendeleyelim. Tavaya yağı koyalım incecik doğranmış sarımsakları koyup çok soteleyelim. Havuçları ekleyip tuzunu da ilave edelim ve havuçlar yumuşayana kadar pişirelim.

havuc-yapimi.jpg

Havuçlar yumuşayınca ocağı kapatıp soğumaya bırakalım. Havuçlar soğuduktan sonra yoğurtla karıştırıp servis yapalım.

LOKANTA EZMESİ

MALZEMELER

3 adet domates

1 adet salatalık

3 adet biber

1 tatlı kaşığı biber salçası

Pul biber

Kırmızı toz biber

Yarım çay kaşığı nane

1 tatlı kaşığı sirke

1 çay kaşığı nar eşkisi

Yarım çay kaşığı sumak

Tuz

YAPILIŞI

Domatesi, biberi ve salatalığı robottan çekelim. Karıştırma kabına robottan çektiğimiz domatesi, biberi ve salatalığı alalım. Üzerine salçayı ekleyelim. Salça tamamen eriyince pulbiberi, kırmızı toz biberi, naneyi, sumağı, tuzu, sirkeyi ve nar ekşisini ekleyip karıştıralım.

ezme.jpg

Servis tabağına alalım ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN