Masaya konar konmaz bitiyor! 5 dakikada kahvaltının sultanıyla şov yapın... Yağ çekmeyen mafiş tarifi

Masaya konar konmaz bitiyor! 5 dakikada kahvaltının sultanıyla şov yapın... Yağ çekmeyen mafiş tarifi

Kahvaltıda ne yapsam diye düşünüyorsanız bu tarif tam size göre. Yağ çekmeyen bu mafiş tarifi, çayla birlikte kıyır kıyır gidiyor yanında bir de peynir oldu mu tadından yenmiyor. İşte sadece bir kaç malzemeyle yapacağınız basit ve lezzetli mafiş tarifi...

Kahvaltı sofralarınıza değişik bir tarif arayanlara güzel bir haberimiz var. Mutfakta çok zaman harcamadan kolayca yapabileceğiniz mafiş tarifi ile karşınızdayız. Büyük küçük demeden hepimizin bayıla bayıla yediği mafişi evde de kolayca yapmak mümkün. Evinizdeki birkaç malzeme ile sizde bu lezzete ulaşabilirsiniz. Evinize gelen misafirlerinize de kolayca yapabileceğiniz mafiş tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte kahvaltıların olmazsa olmazı kolay mafişin ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

Yarım su bardağı yoğurt

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tane yumurta

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

Alabildiği kadar un

Kızartmak için;

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Pratik lezzetlerden biri olan mafişi yapabilmek için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine yoğurdu, sıvıyağı, yumurtayı koyalım. Bu malzemeleri karıştırdıktan sonra üzerine kabartma tozunu, tuzu ve unu ekleyelim. Unu azar azar kontrollü bir şekilde ekleyelim. Yumuşak pürüzsüz bir hamur elde edelim. Şimdi de yoğurduğumuz hamuru iki parçaya bölelim. Tezgahın üzerine biraz un serpip bezelerden birini alıp bir merdane yardımı ile çok ince olmayacak şekilde açalım. Bir bıçak veya rulet yardımı ile kare parçalar keselim.

maxresdefault.jpg

BU LEZZET ASLA YAĞ ÇEKMİYOR

Şimdi sıra geldi mafişlerimizi kızartmaya. Bunun için kızartma tenceresine sıvıyağını koyup iyice kızdıralım. Kızan yağın içine tek tek mafiş parçalarını koyalım. Mafişler çok çabuk kızardığı için başından ayrılmayınız. Arkalı önlü mafişleri kızartalım ve sıcak sıcak servis edelim.

Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN