Mayasız pişi tarifi

Mayasız pişi tarifi

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, öğünlerin lezzetli alternatifi pişi, her yaş grubunun severek tükettiği pratik bir hamur işi tarifidir. İster sıcak, ister soğuk olarak servis edebilir ve yanında tatlı veya tuzlu pek çok malzeme ile harika bir lezzet deneyimi yaşayabilirsiniz. İşte, sıcak kahvaltıların kurtarıcısı puf puf kabaran pişi tarifimiz.

Mayasız pişi tarifi nasıl yapılır? Hamur işi tariflerinin vazgeçilmezi, her yaş grubundan insanın keyifle yediği bir lezzet olan pişi tarifi burada! Hem tatlı hem tuzlu çeşitleriyle sofralarımıza renk katan pişi, kabarıp kabarıp puf puf olmasıyla her lokusuyla bizi mest ediyor. İşte sıcak kahvaltıların vazgeçilmezi, pişi tarifinin yapımı...

MALZEMELER

Hamur İçin:

Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un

Kızartmak İçin:

Sıvı yağ

PİŞİ YAPILIŞI

İlk adım olarak, hamurunuzu hazırlamak için gerekli olan malzemeleri un ve kabartma tozu hariç bir kaba alın ve iyice çırpın.

Daha sonra, un ve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak bir hamur elde etmek için yoğurun.

Hazırladığınız hamuru üç eşit parçaya bölün ve her birini oklava yardımıyla ince ya da kalın olmayacak şekilde açın.

Hamurları kızgın sıvı yağda altın rengi alana kadar kızartın.

Pişileriniz kızardığında, fazla yağını süzerek servis tabağına alın.

Sıcak olarak servis yapın ve afiyetle tüketin.

Pişi tarifi ile kahvaltı sofralarınızı zenginleştirin ve misafirlerinizi lezzetli bir sürprizle karşılayın. Yumuşacık ve puf puf kabaran pişilerin tadına doyamayacaksınız. Denemek için sabırsızlanıyoruz, afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN