Muhallebili baklavayla tatlıyı ucuza getirin! Kilosuna 1.000 TL vermeyin...Bu tarifle herkes evinde yapıyor!

Muhallebili baklavayla tatlıyı ucuza getirin! Kilosuna 1.000 TL vermeyin...Bu tarifle herkes evinde yapıyor!

İftardan sonra çayın yanına güzel bir tatlı tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bugün sizler için özenle tarifini hazırladığımız muhallebili baklavayla tatlıyı ucuza getirin...

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar sofraları, bereketli ve lezzet dolu tatlarla donatılıyor. İftar sofralarının olmazsa olmazı olan tatlılar da bu özel zaman diliminde ayrı bir önem kazanıyor. Bugün sizlere, iftar sofralarına çok yakışacak ve herkesin beğenisini kazanacak bir tatlı tarifi sunacağız: Muhallebili muska tatlısı.

MALZEMELER

1 paket baklavalık yufka (45 adet)

125 g tereyağı

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker

3 bardağı su

Muhallebisi için;

2 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı buğday nişastası

1 yemek kaşığı pirinç unu

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

1 limon kabuğu rendesi

muska-tatlisi-onecikan.jpg

YAPILIŞI

  • Öncelikle tencereye şekeri ve suyu koyup ocağa alalım ve karıştıralım. Şekeri eriyen şerbetimizi 10 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Muhallebisi için tencereye buğday nişastası, pirinç unu, un ve sütü alarak karıştıralım ve tencereyi ocağa alalım.
  • Koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Muhallebi göz göz olunca kapatalım.
  • Tereyağını ve limon kabuğu rendesini ekleyelim. Tereyağı muhallebinin sıcağında eriyene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  • Yufkaların arasına sürmek için tereyağını eritelim. Yufkaları tezgaha alalım ve aralarına tereyağı sürerek 5 adet yufkayı üst üste yerleştirelim.
  • Ardından 4 parmak kalınlığında şeritler halinde keselim, uç kısımlarına hazırladığımız soğumuş muhallebiden koyarak muska şeklinde saralım. Yufkalarımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Şekillendirdiğimiz tatlılarımızı fırın kabına alalım ve üzerlerine kalan tereyağından sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim.
  • Tatlımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuyan şerbeti üzerine gezdirelim. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN