Muz yemeyen bile bitince daha yok mu diyor? İşte beğenisi garanti muzlu rulo pasta

Muz yemeyen bile bitince daha yok mu diyor? İşte beğenisi garanti muzlu rulo pasta

Klasik pasta tariflerinden sıkılanlara mükemmel bir haberimiz var. Haberimizde sizler için paylaştığımız muzlu rulo pasta tarifimizi çok seveceksiniz. Yemelere doyamayacağınız bu lezzeti mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz...

Pasta severlere müjde. Haberimizde paylaştığımız muzlu rulo pasta tarifi tam ağzınıza layık. Bu tarifle hem ev halkınızdan hem de misafirlerinizden tam not alacaksınız. İşte muzlu rulo pastanın ayrıntılı tarifi...

MALZEMELER

Pandispanyası için;

4 adet büyük yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

İç Kreması için:

3 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yemek kaşığı dolusu un

1 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı toz şeker

4 su bardağı süt

1 paket vanilya

Üst kreması için;

1 paket 200 ml süt kreması

Yarım çay bardağı pudra şekeri

1 paket vanilya

İçi için;

1 adet büyük muz

Süslemek için;

Çikolata parçası, fıstık, frambuaz

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet muzlu rulo pasta için öncelikle pandispanyayı hazırlamakla işe başlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabı alalım. İçine yumurtaları şekeri ekleyip, mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Daha sonra üzerine un, vanilya, kabartma tozu da elenerek ilave edelim ve çok az 30 saniye kadar daha çırpılıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine düzgünce yayalım. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında hafif pembe oluncaya kadar pişirelim. Piştikten sonra hemen fırından çıkarıp yağlı kağıtla birlikte yavaşça bir kaç kere rulo şeklinde katlayıp açalım. Şimdi de muzlu rulo pastanın iç kremasını hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencere alalım. Bunun için tencereye mısır nişastasını, yumurta sarısını, unu, şekeri ve sütü alalım. Tencereyi ateşe koymadan önce bu malzemeleri telle çırpalım.

basliksiz-2.jpg

HER ÇATALDA AYRI BİR LEZZET

Ardından ocağa alalım. Krema kaynamaya başlayınca tereyağı ilave edilip eriyene kadar karıştırılmaya devam edelim. Ocaktan alınıp vanilyayı ilave edip ve soğumaya bırakalım. Son olarak muzlu pastanın üst kremasını hazırlayalım. Bunun için krema, pudra şekeri ve vanilya ile kıvamı katılaşıncaya kadar çırpalım ve kullanıma kadar dolaba kaldıralım. Pandispanya keki alınıp üzerine kullanmadan önce blender yardımıyla pürüzsüz hale getirdiğimiz kremayı sürelim. Muzlar dizilip rulo yapılır ve en üstüne hazırladığımız krema düzgünce sürülüp çikolata fıstık ve frambuaz ile süslenir. Bir gece mutlaka dolapta dinlendirip servis yapılır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN