Ne Starbucks ne Özsüt! Tahin soslu kek tarifiyle misafirleri kıskandırın, pamuk gibi ağızda dağılıyor

Ne Starbucks ne Özsüt! Tahin soslu kek tarifiyle misafirleri kıskandırın, pamuk gibi ağızda dağılıyor

Bugün, size damakları şenlendirecek, geleneksel lezzetlerle modern tatları birleştiren enfes bir tarif sunuyoruz: Tahin soslu kek. Starbucks ve Özsüt' ü geride bırakacağınız tahin soslu kek tarifiyle misafirlerinizi kıskandırın

Gastronomi dünyasında her daim yenilikçi ve lezzet dolu tarifler arayışımız devam ediyor. Bu sefer, tatlı dünyasında unutulmaz bir lezzet sunan tahin soslu kek tarifini keşfettik. İster kahve molasında eşlik eden bir atıştırmalık olsun, ister özel günlerde sevdiklerinize sürpriz yapmak için mükemmel bir tercih olan bu tarif, damakları şenlendirecek.

MALZEMELER

4 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı su
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
Keki Islatmak için:
1 su bardağı süt
Üzeri için:
300 gr. tahin
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı kavrulmuş susam
1,5 su bardağı kavrulmuş ceviz

hq720-1.jpg

YAPILIŞI

Yumurta ve şeker mikserle yüksek hızda köpürene kadar çırpılır, vanilya, sıvıyağ ve su eklenip biraz daha karıştırılır. Diğer kuru malzemeler elenerek eklenir ve kek hamuru fazla söndürülmeden hafifçe karıştırılır. En büyük dikdörtgen borcam tepsi yağlanır ve kek hamuru tepsiye dökülür. Önceden ısınmış 170 derece fırında 12-15 dakika pişirilir. Kürdan testi yapıp piştiğinden emin olunca fırından çıkarılır ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk sütle ıslatılır. Tahin ve pudra şekeri bir kase içerisinde karıştırılır. Soğuyan kekin üzerine tahin sos dökülür ve üzeri kavrulmuş susam ve kavrulmuş cevizle kaplanır.
Dilimleyerek servise sunulur.

Afiyet olsun…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN