Nefes almadan yediriyor! İşte ustasından yalancı lazanya tarifi: Dakikalar içinde dostlarınız için harikalar yaratın

Nefes almadan yediriyor! İşte ustasından yalancı lazanya tarifi: Dakikalar içinde dostlarınız için harikalar yaratın

Lazanya severlere güzel bir haberimiz var. Lazanya yapmak istiyorsunuz fakat lazanya yapraklarınız mı yok? Hiç panik yapmanıza gerek yok. Haberimizde sizler için özenle tarifini hazırladığımız yalancı lazanya tarifimizle sofraların yıldızı siz olacaksınız...

Öğlen yemeğine veya akşam yemeğine mutfakta çok zaman harcamadan kolay ve hızlıca hazırlayabileceğiniz yalancı lazanya tarifi ile karşınızdayız. Yapımı ve hazırlaması çok basit olan yalancı lazanya tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte kolay yalancı lazanya tarifi şöyle;

MALZEMELER

Yarım paket uzun makarna

Kaşar peyniri

Kıyma harcı için:

150 gr kıyma

1 küçük boy soğan

1 diş sarımsak

1 domates

1 tatlı kaşığı salça

1 çay bardağı su

Tuz

Beşamel sos için:

1 bardak süt

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı margarin

Tuz

Karabiber

YAPILIŞI

Efsane lezzet yalancı lazanya yapımına ilk önce makarnayı pişirerek yapmaya başlıyoruz. Bunun için derin bir tencereye suyu koyup kaynadıktan sonra içine makarnaları atıp haşlayalım. Haşlanan makarnaları süzelim. Şimdi de yalancı lazanyanın iç harcını hazırlayalım. Bunun için yapışmaz bir tavada küp küp doğradığımız soğanları sıvıyağda kavuralım. Üzerine kıymayı ekleyip kavuralım. Kıyma pişmeye yakınken bir diş sarımsağı ve domatesi minikçe doğrayıp üzerine ekliyoruz. Ardından salçayı, tuzunu ve bir çay bardağı suyu da ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Harç suyunu çekince ocaktan alıyoruz.

tek-kelime-ile-harika-yalanci-lazanya-tarifi-2.jpg

BU LEZZETİ ÇOCUKLARINIZ DA ÇOK SEVECEK

Şimdi de beşamel sosumuzu yapalım. Bunun için uygun bir tencereye unu ve yağı koyup kavuralım. Yavaş yavaş sütü ekleyerek beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.
Pişen makarnayı, beşamel sosu ve kaşar peyniriyle buluşturuyoruz. Küçük boy bir borcama önce makarnanın yarısını, sonra üzerine harcı ve tekrar makarnayı döküyoruz. Lazanyamızın en üstüne kaşar peyniri rendeliyoruz. Üzeri kızarıncaya kadar fırında tutup sıcak sıcak dilimleyerek servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN