Oklava yok merdane yok, kahvaltı keyfinizi zirveye taşıyacak lezzet! Çayın yanında tel tel açılan börek tarifi

Oklava yok merdane yok, kahvaltı keyfinizi zirveye taşıyacak lezzet! Çayın yanında tel tel açılan börek tarifi

Börek tiryakilerini sevindirecek mükemmel bir tarif ile karşınızdayız. Haberimizde tarifini özenle paylaştığımız el açması kıymalı börek tarifimizle ünlü börek ustalarına taş çıkaracaksınız. İşte oklavasız el açması kıymalı börek tarifi...

Börek severlere müjdeli bir haberimiz var. Mayalanma derdi olmayan oklava yada merdane kullanmaya gerek kalmadan kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz kıymalı el açması börek tarifimizi sizler için özenle hazırladık. Dilerseniz bu tarifimizi sade peynirli, ıspanaklı, patatesli olarak da yapabilirsiniz. Sizi mutfakta çok yormadan kolayca yapabileceğiniz bu lezzeti mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte oklavasız el açması kıymalı börek tarifi şöyle;

MALZEMELER

Hamuru İçin:

5 su bardağı un

3 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı sirke

İç Harcı İçin:

300 gram kıyma

4 adet soğan

3 adet patates

Sıvıyağ

Tuz

Karabiber

Hamuru Yağlamak İçin:

1 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

Efsane lezzet oklavasız el açması börek tarifimiz için hamur yoğurma kabını alalım. İçine unu ve tuzu ekleyip ortasını havuz gibi açıp suyu ve sirkeyi ilave edelim ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurumuzu 8 eşit parçaya bölüp tabak büyüklüğünde açıp, fırça yardımıyla bolca sıvı yağ sürelim. Tüm hamurları bu şekilde hazırlayalım üst üste koyalım ve en az 1 saat buzdolabında bekletelim. Hamurlarımız dinlenirken iç harcını hazırlayalım. Tavaya kıymamızı alalım ve suyunu çekene kadar pişirelim. Daha sonra sıvı yağ ekleyip minik minik doğranmış soğan ve patateslerimizi ekleyip kısık ateşte kavuralım.

anlik-goruntu1.png

BU BÖREĞİN ÇITIRTISINA DAYANAMAYACAKSINIZ

Kavrulan harcımıza tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Daha sonra tezgahı yağlayalım, hamurumuzun ilkini tezgaha alalım. Elle yada çekiştirerek ince olacak şekilde açalım (Hamur yırtılabilir. Panik yapmayın. Rulo sardığımız için belli olmayacak) Bir kenarına harçtan yerleştirelim ve rulo şeklinde saralım. Rulomuzu yağlanmış tepsiye birbiri etrafında döndürülecek şekilde alalım. Diğer hamurlarımızı da aynı şekilde hazırlayıp tepsideki böreğin bitiminden başlayıp saralım. Üzerine sıvı yağ sürüp 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN