Patates kızartırken içerisinde bir kaşık ekleyin! Dışı çıtır içi yumuşak patateslerin sırrı buymuş

Patates kızartırken içerisinde bir kaşık ekleyin! Dışı çıtır içi yumuşak patateslerin sırrı buymuş

Dışarıda yediğiniz patatesleri yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Kızartma yağının içerisine bir tatlı kaşığı ekleyin dışı çıtır içi yumuşacık olsun. Hem de daha az yağ çekiyor. İşte çıtır çıtır patateslerin o sırrı…

Herkesin bayılarak tükettiği lezzetler arasında yer alan patates kızartması yapmanın da incelikleri bulunuyor. Kafelerde, restoranlarda yediğiniz çıtır çıtır patateslerin tüm sırrı bu malzemede yatıyor. Kızartma yağının içerisine bir kaşık ekleyen daha önce neden denemedim diyor. İşte çıtır çıtır patateslerin o sırrı…

PATATES KIZARTMASI YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Patates kızartırken seçtiğiniz patateslerin kızartmaya uygun olması oldukça önemlidir. Nişasta oranı düşük patatesler kızartma için oldukça uygundur. Patates kızartırken seç doğrama şekliniz de lezzeti için büyük bir detaydır.

patates-kizartmak.jpg

Patatesleri ince dilimler halinde keserek daha çıtır ve daha lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz. Bunun için bir bıçak ya da patates dilimleyiciden yararlanabilirsiniz. Patatesleri kızartmadan önce Ilık suya batırarak üzerindeki fazla nişastasından arındırmanız gerekiyor.

Yaklaşık 30 dakika boyunca suda bekletmeniz yeterli olacaktır. Suda beklettiğiniz patatesleri iyice kuruladıktan sonra kızartmanız gerekiyor.

Patates kızartırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise yağın yeterli miktarda olmasıdır. Patateslerin tamamının yağ içerisinde kalacağı kadar tencereye yağ ekleyiniz.

patates-kizrtma.jpg

TÜM SIR SİRKEDE YATIYOR

Patates kızartırken daha çıtır çıtır bir sonuç elde etmek için mutlaka sirke mucizesinden yararlanmanız gerekiyor. Sirkeli patates kızartması için izlemeniz gereken yolu şu şekildedir:

Malzemeler

  • 4 adet patates, şeritler halinde kesilmiş
  • 4 yemek kaşığı beyaz sirke
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Tuz

patates-kizartmasi-1.jpg

SİRKELİ PATATES KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

Doğradığınız patateslerin üzerini kapatacak kadar su ekledikten sonra 2 yemek kaşığı sirke ekleyerek buzdolabında en az 2 saat bekletiniz.

Yağı tencereye koyduktan sonra iyice ısınmasını bekleyiniz.

Sudan çıkarttığınız patatesleri havlu ya da bir bez yardımıyla iyice kurulayınız.

Ardından patatesleri kızgın yağda en az 5 dakika olacak şekilde kızartınız.

Daha sonra yağın altını biraz daha açarak yüksek ısıda kızartma işlemine devam ediniz.

Servis tabağına aldığınız patatesin üzerine sıcakken tuzunu ekleyiniz.

KIZARTMA YAĞINA NEDEN SİRKE EKLENİR?

Biberleri, domatesleri hatta bamyaları bile kızartırken paneleme işlemi yapmanız daha az yağ çekmesine neden oluyor. Bu sayede ürünlerin formları bozulmadan daha az yağda pişirmiş oluyorsunuz. Sebzelerin daha az yağ çekmesi için 1 tatlı kaşığı sirkeden yararlanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN