Patates kızartmasının çıtırtısı kapıdan duyulacak! Burgercilerin sırrı bu yöntemmiş

Patates kızartmasının çıtırtısı kapıdan duyulacak! Burgercilerin sırrı bu yöntemmiş

Çıtır çıtır patates kızartması yapmak işte bu kadar kolay! Patates kızartırken denenmeli! Aşçılar çıtır çıtır olması için mutlaka ekliyorlar..

Patates kızartması yapmak, hemen hemen herkesin sevdiği ve sıkça tükettiği bir atıştırmalıktır. Evde yapıldığında ise lezzeti bir kat daha artar. Ancak çıtır çıtır patates kızartması yapmak bazı püf noktaları gerektirir..

Patatesleri kızartmadan önce kızartma yağınızın sıcaklığını kontrol etmeyi unutmamalısınız. Yağınızın sıcaklığı 180-190 derece arasında olmalıdır. Ayrıca patatesleri kızartırken fazla miktarda patatesi aynı anda kızartmamaya özen göstermelisiniz. Az miktarda kızartma yapmak, patateslerin daha çıtır olmasını sağlayacaktır.

img-2062.jpeg

Patatesleri kızarttıktan sonra fazla yağını alabilmek için bir kağıt havlu üzerine almanız da önemlidir. Ayrıca kızartma işlemi bittikten sonra tuzunu eklemeyi unutmamalısınız. Tuzunu ekledikten sonra patatesleri birkaç kez sallayarak tuzun her yerine eşit şekilde dağılmasını sağlayabilirsiniz.

ÇITIR ÇITIR SODALI PATATES KIZARTMASI TARİFİ

Aşçıların birçoğu soda sayesinde çıtır çıtır patates kızartması yapabiliyor. İşte o tarif:

MALZEMELER:

7-8 tane küçük patates veya 5-6 tane büyük patates
Patates sayınıza göre çoksa 2 şişe sade soda, azsa 1 şişe soda
Bir tutam tuz

NASIL YAPILIR?

1. Patatesleri soyun ve şekilli patates dilimleyici ile dilimleyin. Dilimlenen patatesleri soda ve tuzda 30 dakika bekletin.
2. Ardından yağda kızartın.
3. Yumuşacık patates elde edeceksiniz ve istediğiniz şekilde ketçap ve mayonez gibi soslarla servis yapabilirsiniz.
4. Afiyet olsun!

Patates kızartması yaparken bu tarifi deneyebilir ve çıtır çıtır sonuçlar elde edebilirsiniz. Keyifli atıştırmalar!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN