Patates salatasını bir de bu tarifle deneyin! Masaya konar konmaz bitiyor... Çayla harika gidiyor

Patates salatasını bir de bu tarifle deneyin! Masaya konar konmaz bitiyor... Çayla harika gidiyor

Davet sofralarınıza veya akşam üstü beş çaylarınıza çok yakışacak mükemmel bir tarif ile karşınızdayız. Bugün haberimizde sizler için özenle patates salatasının tarifini hazırladık. İşte tüm detayları ile patates salatası...

Geleneksel Türk mutfağının salata çeşitlerinden biri olan patates salatası tarifimizi bugün sizler için paylaştık. Kolay bir salata tarifi gibi gözükse de içine giren 2 farklı malzemeden dolayı patates salatanızın tadını arşa çıkarabilmeniz mümkün. Nasıl mı? Gelin hep beraber lezzetli bir patates salatası nasıl yapılır öğrenelim. İşte damak çatlatan lezzet patates salatasının detaylı tarifi şöyle;

MALZEMELER

5 adet orta boy patates

Kıvırcık

Maydanoz

Yeşil soğan

3 - 4 diş sarımsak

Sıvıyağ

Limon

Sumak

Kuru nane

Pul biber

Kırmızı toz biber

Karabiber

Tuz

YAPILIŞI

Dillere destan patates salatası için öncelikle patateslerimizi haşlamakla başlayalım. Eğer aceleniz varsa patateslerinizin kabuklarını soyup haşlayabilirsiniz de. Haşlanan patatesleri tencereden çıkaralım ve soğumaya bırakalım. Patatesler soğurken biz de bu arada yeşilliklerimizi hazırlayalım. Kıvırcığı, maydanozu ve yeşil soğanı yıkadıktan sonra tüm suyunu süzdürelim ve ardından ince ince dilimleyelim. Şimdi de derin ve genişçe bir kap alalım. İçine soğumuş patateslerimizi dikkatli bir şekilde ezmeden küp küp dilimleyelim. Üzerine ayıklanmış sarımsakları minik minik doğrayalım.

patates-salatasi-df2e6a6c-e914-4241-b831-8d91da1d8b98.webp

BU LEZZET HİÇ BİTMESİN İSTEYECEKSİNİZ

Daha sonra üzerine sumağı, kuru naneyi, pul biberi, kırmızı toz biberi, karabiberi ve tuzu ekleyelim. Bir tur bu malzemelerimizi karıştıralım. Daha sonra doğradığımız yeşillikleri de üzerine ekleyelim. Patates salatasının püf noktası yeşilliklerin daha parlak ve diri görünmesini istiyorsanız direk yeşilliklerin üzerine sıvıyağı eklemelisiniz. Sıvıyağ yeşilliklere parlaklık verirken aynı zamanda diri görünmelerini sağlayacaktır. Üzerine limon suyunu da ekleyelim. Patates salatasının ekşiliği tamamen sizin damak zevkinize kalmış. Salatanın ekşiliği azaltabilir yada arttırabilirsiniz. Bütün malzemelerimiz son kez tekrar karıştırdıktan sonra işte patates salatamız servis hazır. Dilerseniz patates salatasını direk servis tabağına koyabilir yada kişi sayınıza göre kaselere de paylaştırabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN