Piştiği anda biten tarif! Çayla harika gidiyor: Börekle ilgili bildiklerinizi unutun, rüzgar gülü böreği deneyin!

Piştiği anda biten tarif! Çayla harika gidiyor: Börekle ilgili bildiklerinizi unutun, rüzgar gülü böreği deneyin!

Sıcacık çayın yanına eşlik edecek dumanı üzerinde güzel bir börek tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Her çatalda ayrı bir lezzet alacağınız bu rüzgar gülü böreğimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte efsane lezzet rüzgar gülü böreği...

Yufkayla yapılabileceklere gün geçmiyor ki yeni bir güzellik eklenmesin. Hamur açma, yoğurma derdinden bizi kurtaran hazır yufkalar bu kez çok şık bir halde soframıza konuk olmaya hazırlanıyorlar. Karşınızda şekliyle kendisine hayran bırakan: Rüzgar gülü böreği. Mutfakta çok zaman harcamadan kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz rüzgar gülü böreğini denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte rüzgar gülü böreği tarifi şöyle;

MALZEMELER

Yufka

Sıvıyağ

İç Harcı İçin:

300 gram kıyma

4 adet soğan

3 adet patates

Sıvıyağ

Tuz

Karabiber

Üzeri için:

Yumurta sarısı

Susam

Çörek otu

YAPILIŞI

Yemelere doyamayacağınız efsane rüzgar gülü böreğimizi yapmaya öncelikle iç harcını hazırlamakla başlıyoruz. Bunun için yapışmaz bir tavamızı alalım. Tavaya kıymamızı alalım ve suyunu çekene kadar pişirelim. Daha sonra sıvı yağ ekleyip minik minik doğranmış soğanı ve rendelenmiş patateslerimizi ekleyip kısık ateşte kavuralım. Kavrulan harcımıza tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Şimdi de böreğimizi yapmaya başlayalım. Yufkanın birini tezgaha alalım. Yufkayı 4 parçaya bölelim. Bir parça yufkayı alalım ve içine yağlayalım. Tam ortasından tutarak aynı yöne doğru elimizi döndürelim, ortada kalan boşluğa hazırladığınız iç harçtan koyalım ve kenarlarda kalan yufkaları, iç harcın üstüne doğru kapatalım.

basliksiz-2.jpg

BU BÖREĞİN ŞEKLİ DE ŞAHANE

Ters çevirip, yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın tepsisine alalım. Yufkalar bitene kadar bu işleme devam edelim. Tek tek dizdiğimiz rüzgar gülü böreklerimizin üzerine yumurta fırçası yardımı le yumurta sarısını sürelim ve üzerlerine susam ve çörek otu serpelim. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında böreklerimizin üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen böreklerimizi fırından alalım ve servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN