Pizza Tadında Mayasız Çubuk Pişi Tarifi İle Çocuklarınızı Sevindirin! İşte Mayasız Çubuk Pişi Tarifi

Pizza Tadında Mayasız Çubuk Pişi Tarifi İle Çocuklarınızı Sevindirin! İşte Mayasız Çubuk Pişi Tarifi

Türk sofra kültüründe büyük bir yere sahip olan pişi, ülkemizin farklı yörelerinde çeşit çeşit tariflerle bilinmekte. Bizde bugün haberimizde pizza tadında mayasız çubuk pişi tarifine yer verdik. Bu tarife çocuklarınız bayılacak. İşte mayasız çubuk pişi tarifi...

Geleneksel Türk mutfağının lezzetlerinden biri olan pişi, özellikle kahvaltılarda ve 5 çaylarında sıkça rastladığımız bir lezzet. Ülkemizde pişinin çeşit çeşit tarifleri olduğu gibi yörelere göre de ismi değişmekte. Kısa sürede evinizde kolay ve hızlıca hazırlayabileceğiniz pizza tadında mayasız çubuk pişi tarifi ile ev halkından tam not alacaksınız. Özellikle çocuklarınızın çok beğeneceği tarifini verdiğimiz pizza tadında mayasız çubuk pişi tarifini kahvaltı sofralarına hazırlayabileceğiniz gibi beş çaylarınızın yanına da hazırlayabilirsiniz. Peki, pişi nasıl yapılır? İşte pişi tarifi için gerekli olan malzemeler ve püf noktaları ile pizza tadında mayasız çubuk pişi yapılışı…

MALZEMELER

1 çay bardağı süt

1 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

1 adet ince kıyılmış kapya biber

1 adet ince kıyılmış yeşil biber

Küçük bir kase minik küpler halinde doğranmış sucuk

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

Kıyılmış maydanoz

Kızartmak için

Sıvıyağ

YAPILIŞI

Karıştırma kabının içerisine tuzu ve yumurtayı alalım ve güzelce köpürene kadar karıştıralım. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, süt ve ince ince doğranmış kapya ve yeşil biberleri ekleyip karıştıralım. Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce yoğurmaya başlayalım. Pişi yaparken püf noktasına değinecek olursak pişi hamurunun çok sert olmamalıdır, ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur elde edilmelidir. Ayrıca mayalı pişi ya da mayasız pişi fark etmez, içerisinde kullanacağınız sıvıların ılık bir şekilde olmasına dikkat edin. Yoğurduğumuz pişi hamurunu tezgahın üzerine alalım. Hamurumuzu iki yağlı kağıt arasına koyarak merdane ile çok ince olmayacak şekilde açalım. Açtığımız hamuru pizza ruleti ile veya bıçak yardımıyla ince uzun şeritler halinde dilimleyelim.

basliksiz-2.jpg

PİZZA TADINDA MAYASIZ ÇUBUK PİŞİ TARİFİ İLE KAHVALTILARINIZA RENK KATIN

Şimdi sıra geldi pişiyi pişirmeye. Bunun için yapışmaz tavamıza sıvıyağımızı koyalım. Yağ iyice kızgınlaşınca çubuk pişilerimizi alarak kontrollü bir şekilde iki tarafını da güzelce kızartalım. Pişilerimizin fazla yağını alması için bir servis tabağına kağıt havlu serelim ve servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN