Poğaçaya şekil vermekle uğratmaya son! Hamuru tepsiye yay hazır: İşte kaşarlı tepsi poğaçası

Poğaçaya şekil vermekle uğratmaya son! Hamuru tepsiye yay hazır: İşte kaşarlı tepsi poğaçası

Tabakları süsleyen, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen kaşarlı tepsi poğaçası tarifini sizler için araştırdık! Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarif, herkesin favorisi olacak. İşte detaylar:

Tabaklarınıza şenlik katmaya hazır mısınız? Evinizin sıcacık mutfağından yükselen nefis kokuları duymak için sabırsızlanacaksınız! Bugün sizlere, kaşarlı tepsi poğaçası tarifini sunuyoruz. Hem pratik hem de lezzet dolu bu tarif, sofralarınıza neşe katacak. İşte detaylar...

MALZEMELER

Hamuru için;

3 su bardağı un

1 çay bardağı ılık su (120 ml)

1 çay bardağı ılık süt (120 ml)

Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

1 paket instant kuru hamur mayası

Üzeri için;

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı yoğurt

Kaşar peyniri

Siyah zeytin

zeytinli-tepsi-pogaca-yemekcom.jpg

YAPILIŞI

  • Öncelikle hamuru için unu yoğurma kabına alalım. Maya şeker ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  • Ortasında bi havuç oluşturup, sıvı yağ, süt ve ılık suyu ilave edelim.
  • Elimizle hamuru yoğurmaya başlayalım. Biraz ele yapışan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım, daha sonra hamuru toparlayıp üzerini önce streç filmle kapatalım. Sonra bir örtüye sararak 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Hamurun mayası gelince elimizle tekrar toparlayıp havasını alalım. Ardından un serptiğimiz tezgaha alıp tepsi boyutunda açalım.
  • Hamuru pişirme kağıdı serili tepsiye aktarıp bir rulet yardımıyla kareler halinde keselim. İstediğiniz farklı şekillerde de kesebilirsiniz.
  • Üzerine çırpılmış yumurta sürüp kesiklere kaşar peyniri yerleştirelim.
  • Karelerin ortasına zeytin dilimleri koyalım.
  • Kaşarlı tepsi poğaçamız fırına girmeye hazır. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında, alt üst fansız ayarda, 25 dakika pişmeye bırakalım. Peynirleri eriyip üzeri kızardığında fırından alabiliriz.
  • Sıcak sıcak servis edelim.

AFİYET OLSUN.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN