Rengini bile gören satır kıymalı sanıyor! İşte asırlık ustaların yumurtalı çiğ köfte tarifi

Rengini bile gören satır kıymalı sanıyor! İşte asırlık ustaların yumurtalı çiğ köfte tarifi

Geleneksel Türk mutfağının başlıca lezzetlerinden biri olan çiğ köfteyi bugün sizlere yumurtalı olarak haberimizde paylaşacağız. Alıştığımız çiğ köfte lezzetine yeni bir boyut kazandıran yumurtalı çiğ köfte tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

Güneydoğu bölgemizle özleşen çokça sevilen lezzetlerden biri olan çiğ köftenin hammaddesi bulgurdur. Sadece çiğ köfte için özel üretilmiş dibi tırtıklı tepsilerde özenle yoğurulmasıyla ortaya çıkar. Çiğ köfte, esmer bulgur, yöreye bağlı olarak et, soğan, salça, maydanoz ve çeşitli baharatların yoğurulmasıyla elde edilen; adından da anlaşıldığı gibi pişirilmeden hazırlanan bir yiyecektir. Geçmişi 4.000 yıl öncesine dayanan bu karşı koyulamaz lezzet; doyurucu özelliği nedeniyle sporcular, diyet programı uygulayanlar gönül rahatlığıyla tüketiyor. Bulgur, isot, kıyılmış et (isteğe bağlı), salça, soğan, maydanoz ve çeşitli baharatların yoğurulup karıştırılması ile hazırlanan, genellikle marul ve lavaş ile servis edilen çiğ köfte insan vücuduna A ve C vitamini takviyesi yapar, kolesterolü düşürücü etkisi de vardır. İşte bizde bugün sizlere Peygamberler şehri Güzel şehrimiz Şanlıurfa ilimiz ile özdeşleşmiş olan yumurtalı çiğ köfte tarifimizi sizlerle paylaşacağız. İşte tüm detayları ile yumurtalı çiğ köfte tarifi şöyle;

MALZEMELER

4 çay bardağı köftelik bulgur

1 küçük kuru soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım kaşık biber salçası

Tuz

Karabiber

İsot

1 limon

4 yumurta

1, 5 çay bardağı zeytinyağı

Maydanoz

Taze soğan

YAPILIŞI

Efsane lezzet yumurtalı çiğ köfte yapmak için öncelikle kullanacağımız isotu bir kaba alarak üzerini geçecek kadar su ekleyip, bekletelim. Şimdi de çiğ köfte tepsimizi alalım. İçine çiğ köftelik bulguru, kuru soğanı, sarımsağı, domates salçasını, biber salçasını, tuzu, karabiberi, yıkanıp 4 parçaya bölünmüş limonu ekleyelim. Bu malzemelerimizi güzelce karıştıralım. En son isotu da ekleyip yoğurmaya başlayalım. Yoğururken içine su eklemenize gerek yok. Ellerinizi ıslatıp yoğurmanız yeterli. Bulgurun yumuşayıp yumuşamadığını kontrol ediniz.

yumurtali-kofte-3.jpeg

BU LEZZETE ŞAPKA ÇIKARTILIR

Bulgur yumuşayınca bir tavada zeytinyağını kızdıralım. Üzerine bir kasede çırpılmış yumurtayı ilave edip pişirelim. ​​Önce yumuşayan bulgura yumurtanın yağı süzdürülür daha sonra yumurta ilave edilir. Bulgur ve yumurta tekrar karıştırılır. Daha sonra yeşillikler eklenir biraz karıştırılıp şekillendirilip servis tabağına dizelim. Marul, maydanoz, taze nane ve limon ile servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN