Sadece bir kaşık yağla 2 tepsi Selanik gevreği! Kime ikram etseniz bir tane daha isteyecek, işte yapımı ve püf noktaları

Sadece bir kaşık yağla 2 tepsi Selanik gevreği! Kime ikram etseniz bir tane daha isteyecek, işte yapımı ve püf noktaları

Selanik Gevreği, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda tarihle iç içe geçmiş bir tat olmasıyla da öne çıkıyor. Üstelik sadece bir kaşık yağla 2 tepsi Selanik gevreği çıkıyor. Bu eşsiz tarif, geçmişten günümüze uzanan lezzet yolculuğunda, damaklarımıza bambaşka bir tat sunuyor.

Türk mutfağının zenginliği, tarih boyunca farklı kültürlerin etkisi altında kalarak şekillendi. Bu lezzet yolculuğunda öne çıkanlardan biri de Selanik Gevreği. Selanik Gevreği, genellikle kahvaltılarda veya özel günlerde tercih edilen bir atıştırmalık olarak sofralara konulur. Bu gevrek ve lezzetli atıştırmalık, özellikle kahve veya çay eşliğinde tüketildiğinde enfes bir lezzet sunar. Ayrıca, özel tarifi ve tarihi bağlamıyla Selanik Gevreği, şehrin geleneksel mutfağının bir parçası olarak önemli bir yer tutar.

MALZEMELER

1 yemek kaşığı tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
2-2.5 su bardağı un
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
3 yemek kaşığı sıcak su
Bir bardak kavrulmuş ve çekilmiş fındık
Yarım bardak kuru üzüm

selanik-gevregi-15b68465-92db-4d3e-ab70-0a76fc232868.webp

YAPILIŞI

Yoğurma kabına yumurtaları ekleyin. Üzerine şeker ekleyip karıştırın. Ardından üzerine sirke, sıcak su ve tereyağını ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Son olarak üzerine çekilmiş fındığı ve kuru üzümü de ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Eşit şekilde bıçakla dilimleyin. 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Bu süre sonunda fırının ayarını 160 dereceye düşürüp 25 - 30 dakika daha pişirin.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN