Salçalı bulgur pilavı

Salçalı bulgur pilavı

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bulgur pilavı, salça ile zenginleştirilmiş haliyle sofralara şölen katmaya devam ediyor. Hem pratik hazırlanışıyla hem de doyurucu tadıyla öne çıkan bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak. İşte, salçalı bulgur pilavı tarifinin sırları!

Tabaklardan yükselen bu lezzet, salçalı bulgur pilavı, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, herkesin kolaylıkla yapabileceği bir seçenek sunuyor.

MALZEMELER:

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

İlk adım olarak bir tencereye yağı alın ve doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Ardından bulguru ekleyip birkaç dakika kavurun. Bulgurlar yağ ile güzelce karıştıktan sonra sıcak su veya tavuk suyunu ilave edin. Tuz ve isteğe bağlı olarak karabiber ekleyerek karıştırın.

Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pilavın üzerine bir kağıt havlu veya temiz bir bez örtüp, tencerenin kapağını tekrar kapatın. Böylelikle pilavın buharı çekilirken kıvamını korumasını sağlayabilirsiniz.

Son olarak, pilavı servis tabağına alıp üzerine isteğe göre taze maydanoz veya dereotu ile süsleyerek sıcak bir şekilde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN