Sarımsak bu şekilde yenilirse asla kokmuyor! İşte fırında sarımsak tarifi: Her yemeğin yanında lezzet katıyor

Sarımsak bu şekilde yenilirse asla kokmuyor! İşte fırında  sarımsak tarifi: Her yemeğin yanında lezzet katıyor

Fırında sarımsak tarifi, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bir atıştırmalık veya garnitür olarak da mükemmel bir seçenek. Üstelik sarımsak bu şekilde yenilirse asla kokmuyor. İşte fırında sarımsak tarifi

Gastronomi dünyasının vazgeçilmezi sarımsak, hem sağlığa olan faydalarıyla hem de lezzetiyle sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Bu kez fırında sarımsak tarifiyle sofralarınıza sağlık dolu bir lezzet katmaya ne dersiniz?

Sarımsağın doğal antibiyotik özellikleri ve birçok vitamin ve mineral içermesi, onu sofralarımızdan eksik etmememiz için önemli nedenlerden sadece birkaçı. Fırında sarımsak yemeği, bu güçlü malzemenin eşsiz lezzetini ortaya çıkararak sofralarınıza şıklık ve sağlık katar.

MALZEMELER

1 baş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz ve karabiber

Taze kekik veya biberiye (isteğe bağlı)

firinlanmis-sarimsak.jpg

YAPILIŞI

  • İlk adım olarak, taze ve sağlıklı bir baş sarımsak seçin. Ardından, sarımsağı bıçak yardımıyla başından yarım santim kadar kesin, böylece her diş ortaya çıkacaktır. Bu adım, sarımsağı fırında daha iyi pişirmek ve servis etmek için gereklidir.
  • Fırını 200 dereceye (fanlı fırınlarda 180 derece) önceden ısıtın.
  • Küçük bir kasede zeytinyağını, tuzu ve karabiberi karıştırın. Ardından, sarımsakları bu karışıma batırarak her dişi güzelce kaplayın. Eğer isterseniz, taze kekik veya biberiye ekleyerek lezzeti zenginleştirebilirsiniz.
  • Sarımsakları yağ karışımı ile kapladıktan sonra, fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Sarımsaklar altın rengini alana ve yumuşayana kadar pişirme süresini ayarlayabilirsiniz.
  • Fırında sarımsaklarınız hazır! Sıcak olarak servis yapabilir ve ana yemeklerinizin yanında veya ekmekle birlikte afiyetle tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN