Şekeri olanlar bu tatlıya yenik düşecek! Kaşık kaşık yedirecek limonlu muhallebi tarifi

Şekeri olanlar bu tatlıya yenik düşecek! Kaşık kaşık yedirecek limonlu muhallebi tarifi

Tatlı severlerin tam dama tadına hitap eden bu tarif herkesin beğenisini topladı. Yapılışı oldukça kolay olan limon soslu muhallebi her yaş grubunun listesinde yer aldı. İşte, limon soslu muhallebi tarifi ve malzemeleri haberimizde yer almaktadır

Hafif tatlı arayışında olanlar için muhteşem bir tarif geldi. Kaşık kaşık yiyeceğiniz bu tarif şeker hastalarını bile mest edecek. Mutfakta çok zaman kaybı yaşamak istemeyenler için pratik limon soslu muhallebi tarifi siz değerli okurlarımız ile paylaşıldı.

LİMON SOSLU MUHALLEBİ MALZEMELERİ

Muhallebisi için:

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

2.5 yemek kaşığı nişasta

3 yemek kaşığı un

1 adet yumurta sarısı

1/2 limon kabuğu rendesi

1 yemek kaşığı tereyağ

1 paket vanilya

200 ml sıvı krema

Limon sosu için:

1.5 su bardağı su

4 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı nişasta

1/2 limon kabuğu rendesi

1 adet limon suyu

1/2 çay kaşığı zerdeçal

limon soslu muhalebi tarifi

TARİFİ

Öncelikle muhallebinin yapılışı ile tatlıya başlanır. Derin tencere içerisine 1 litre süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısı alınarak çırpma teli yardımıyla karıştırma işlemi yapılır. Kıvama gelen muhallebi ocaktan alınır ve kabuk tutmaması için karıştırmaya bir süre daha devam edilir ve içerisine tereyağ, vanilin ve limon kabuğu eklenir.

Limon sosu için sos tencere içerisine su, şeker, limon suyu, limon kabuğu rendesi, zerdeçal eklenerek karıştırılır. Sosun kıvam almasından sonra içerisine tereyağ eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Kuplara muhallebi paylaştırıldıktan sonra üzerine limon sosu da eklenir. Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN