Şerbetine Bakanın Canı Çekecek! Kolay Lokma Tarifiyle Eltinize Hava Atın

Şerbetine Bakanın Canı Çekecek! Kolay Lokma Tarifiyle Eltinize Hava Atın

Şeklini ve kıvamını tutturamam diye korkmayın! Bu lokma tarifimizle, sizde yaptığınıza inanamayacaksınız. Çıtır çıtır yapısıyla, enfes şerbetiyle lokma tarifi için sıkı durun. İşte evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz lokma tarifi...

Egenin incisi güzel İzmir' imizle bütünleşmiş lokma tatlısı her zaman her yerde yenilebilecek bir tatlıdır. Lokma ikram etmekteki amaç bir vesile ile bir hayır işlemektir. İyi günde ve kötü günde birlik olabilmeyi ve paylaşımcılığı temsil eden lokma tatlısı düğün, kandil, cenaze gibi özel günlerde dökülerek halka dağıtılmasıyla meşhur. Kelime anlamı Arapça' da bir yudum, bir ısırık anlamına gelen lokma tatlısı büyük küçük herkesin severek yediği tatlılardan biri. Gelin bu özel lezzeti çıtır çıtır olan tarifimizle yapmayı deneyin...

MALZEMELER

2 su bardağı ılık su

1 paket kuru maya

1 yemek kaşığı toz şeker

Bir fiske tuz

3,5 su bardağı un

Şerbeti için

2 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı su

5 damla limon suyu

Kızartmak için

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Öncelikle şerbetimizi yapmakla başlıyoruz. Şekeri ve suyu tenceremize koyup kaynatalım. Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyelim, 5 dakika daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Hamuru yapmak için yoğurma kabına ılık suyu alıyoruz. Kuru mayayı ve toz şekeri koyup karıştırıyoruz. Sonra unu ve tuzunu ekleyip tel çırpıcıyla pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Hazırladığımız hamurun üzerini streç filmle kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Derin bir tencerenin yarısına gelene kadar sıvı yağ koyup kızdırıyoruz. Bu tatlımızı çay kaşığı yardımıyla yapacağımız için yanımıza bir kaseye sıvıyağı hazır edelim. Mayalan hamura elimizi daldırıp yağa batırdığımız çay kaşığını diğer elimize alıyoruz. Elimizle hamuru sıkıp çay kaşığıyla çıkan hamuru alıyoruz ve kızgın yağa bırakıyoruz.

siksik.jpg

HAYIR YAPIP DAĞITMANIN SİMGESİ

Hamurları her tarafı eşit olacak şekilde çevire çevire kızartıyoruz. Her defasında çay kaşığını yağa batırıyoruz. Hamurlar altın sarısı rengini aldığında soğuyan şerbetin içine atıyoruz. Şerbette 15 saniye tutup süzerek servis tabağına alıyoruz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN