Sıcak yaz günlerinde tatlı krizi tutanlar bu tarifin peşinde! İşte yemelere doyamayacağınız saray muhallebisi tarifi

Sıcak yaz günlerinde tatlı krizi tutanlar bu tarifin peşinde! İşte yemelere doyamayacağınız saray muhallebisi tarifi

Sütlü tatlı severlere güzel bir haberimiz var. Yemelere doyamayacağınız, yerken bitmesini istemeyeceğiniz saray muhallebisi tarifi ile karşınızdayız. İşte dillere destan saray muhallebisinin tarifi sizlerle...

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez tatlıların başında yer alan sütlü tatlılar birçok kişinin tiryakisi olduğu lezzetlerden biri. Şerbetli tatlılara göre daha hafif olan saray muhallebisi mutfakta çok zaman kaybetmeden kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz tariflerden biri. İşte damak çatlatan lezzet saray muhallebisinin ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

100 gr tereyağı

5 su bardağı süt

4 kaşık tepeleme un

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

1 su bardağı dövülmüş ceviz

1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI

Dillere destan saray muhallebisi için öncelikle derin bir tencereyi alalım. İçine sütü boşaltalım, ocağa koyup kısık ateşte ısıtalım. Süt ısınırken biz de bu arada yumurta sarısıyla şekeri ayrı bir kapta karıştıralım. Bu karışımı süte ilave edip şekerin erimesini sağlayalım. Şeker eridikten hemen sonra ocağı kapatalım. Sütün çok ısınmamasına dikkat edelim. Başka bir tencerede 100 gr tereyağını eritip üzerine unu ilave ederek kavuralım. Sonra kavurduğumuz una sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar ocakta devamlı karıştıralım.

saray-muhallebisi-tarifi-1200x675.jpg

BU LEZZET FAVORİ TARİFLERİNİZ ARASINA GİRECEK

Saray muhallebisinin içinde topak oluşmaması için başından ayrılmamanızı tavsiye ederiz. Muhallebi kaynayıp üzeri göz göz olunca ocağı kapatıp üzerine vanilyayı ilave ederek 5-10 dakika hızlı ve devamlı karıştırarak muhallebiyi soğutalım. Daha sonra bir borcam tepsiyi ıslatıp muhallebiyi içine dökelim. Borcamı ıslatmamızın sebebi servis sırasında muhallebinin kolayca çıkmasını sağlamak. Ama siz risk almak istemezseniz saray muhallebisini kuplara veya kaselere de paylaştırabilirsiniz. Saray muhallebisinin üzerine dövülmüş cevizi serpiştirip buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN