Sulanan yoğurdu taş gibi kesen püf noktası! Keramet kaşıktaymış

Sulanan yoğurdu taş gibi kesen püf noktası! Keramet kaşıktaymış

Yoğurt tüketirken bilmeniz gereken bir aşçılık sırrı: Tahta kaşık kullanmak yoğurdunuzun daha kıvamlı kalmasını sağlar..

Yoğurt, sağlıklı bir besin olarak günlük hayatımızda sıkça tükettiğimiz bir üründür. Ancak bazen yoğurt aldığımızda, beklediğimizden daha fazla sulanmış olabilir. Bu durumda, yoğurdun taş gibi kalmasını sağlayacak bir önerimiz var: metal kaşık kullanmak yerine tahta kaşık kullanın..

Bilimsel olarak kanıtlanmış olan bir gerçek, tahta kaşığın yoğurdun sulanmasını engellediğidir. Metal kaşığın yoğurt ile teması sonucu, yoğurdun suyunu salması daha hızlı gerçekleşir. Ancak tahta kaşık, yoğurtla temas ettiğinde bu süreci yavaşlatır ve yoğurdun daha kıvamlı kalmasını sağlar..

img-2059-001.jpeg

Eğer yoğurdunuzun daha kıvamlı olmasını istiyorsanız, metal kaşık yerine tahta kaşık kullanmanızı öneririz. Ayrıca yoğurdu saklarken üzerini bir kağıt havlu ile kapatmak da sulanmasını önleyebilecektir.

EV YOĞURDUNUN TARİFİ

Malzemeler:

• 1 litre süt
• 1 yemek kaşığı yoğurt
• 1 tutam şeker
• 1 tutam tuz

Nasıl yapılır??

1. Öncelikle sütü orta ateşte kaynatın ve kaynama başlayınca kısık ateşte 10-15 dakika daha kaynatın.
2. Kaynayan sütü hafif el yakacak dereceye kadar soğutun.
3. Bir kase içerisine maya olarak kullanılacak yoğurdu koyun ve üzerine şeker ve tuz ekleyip iyice karıştırın.
4. Kaynayıp biraz soğumuş süt ile hazırladığınız maya karışımını çırpın.
5. Ardından tüm malzemeyi sütün içine ekleyin.
6. Yoğurdun mayalandığı tencerenin ağzını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. Çift kat bez ile sarmanızı öneririz. Tencere tamamen bezin içinde kalmalıdır.
7. 4 saat sonra tencerenin üzerini açıp kontrol edin ve bir sorun yoksa hemen buzdolabına kaldırın ve yaklaşık bir gün dinlendirin.
8. Yoğurdun olgunlaşması ve suyunu çekmesi için buzdolabında bir gün dinlendirmeniz gerekmektedir.

Bu tarifle evde kendi yoğurdunuzu yapabilir ve daha kıvamlı bir sonuç elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN