Sulu köfte yaparken kimse bu detaya dikkat etmiyor! Dağılmayan ekşili sulu köftenin sırrını açıklıyoruz

Sulu köfte yaparken kimse bu detaya dikkat etmiyor! Dağılmayan ekşili sulu köftenin sırrını açıklıyoruz

Ev halkınıza veya misafirlerinize kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz mükemmel bir tarif ile karşınızdayız. Ekşili sulu köfte tarifimizle mutfaktaki hünerinizi gösterin. İşte ekşili sulu köftenin tarifi...

Öğlen yemeğine veya akşam yemeğine içinizi ısıtacak güzel bir yemek tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Mutfakta çok zaman harcamadan kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz ekşili sulu köfte tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Tazecik havuç ve patatesin eşsiz misket köftelerle buluşmasıyla ortaya çıkan bu lezzet maydanoz parçacıkları ile süsleniyor. Üstelik bu ekşili sulu köfte dağılmıyor. Vitamin içeren bu yemeğinizi çocuklarınız da çok sevecek. İşte tüm detayları ile ekşili sulu köftenin tarifi şöyle;

MALZEMELER

300 gram kıyma

1 adet soğan

1 kahve fincanı ince bulgur

1 adet yumurtanın akı (sarısı terbiyesi için)

1 çay kaşığı karabiber

Kimyon

1,5 çay kaşığı tuz

2 adet patates

2 adet havuç

6,5-7 su bardağı su

Tuz

Karabiber

Maydanoz

Terbiyesi için;

1 yumurta sarısı

Yarım limon suyu

YAPILIŞI

Dillere destan terbiyeli ekşili sulu köfte yapmaya öncelikle köftelerimizi hazırlamakla başlayalım. Bunun için yoğurma kabımızı alalım. İçine kıymayı, rendelenmiş kuru soğanı, ince bulguru, yumurta akını, karabiber, kimyon ve tuzu ilave ederek güzelce yoğuralım. Misketten biraz büyük olacak şekilde köftelerimizi yuvarlayalım. Yuvarladığımız köftelerin yapışmaması ve dağılmaması için herhangi bir tepsiye iki yemek kaşığı kadar un serpip yuvarladığımız köfteleri una buluyoruz. Köfteler dinlenirken bizde bu arada tencereye biraz sıvı yağ koyup küp doğranmış havuçları sotelemeye başlıyoruz. Ardından patatesleri de ekleyip biraz daha soteledikten tencereye sıcak su döküyoruz.

terbiyeli-kofte-ebbbbd91-7a39-421c-9522-f193ee940f2a.webp

BU LEZZETİ KAŞIKLAMAYA DOYAMAYACAKSINIZ

Su kaynamaya başlayınca köfteleri tencereye ilave ediyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp bu şekilde pişmeye bırakıyoruz. Ardından terbiyesi için bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıyoruz. Yemeğin suyundan bir iki kepçe kadar terbiyeye ilave edip hızlıca çırparak tencereye döküyoruz. Bu aşamada hızlıca karıştırmaya devam ediyoruz. Son olarak ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberini de atıp bir kaç dakika da bu şekilde pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN