Tabağa konur konmaz bitiyor! Çayla birlikte en güzel atıştırmalık: Peynirli pişi tarifi

Tabağa konur konmaz bitiyor! Çayla birlikte en güzel atıştırmalık: Peynirli pişi tarifi

Kahvaltı sofralarına veya akşam üstü beş çaylarınıza eşlik edece mükemmel bir tarifimiz var. Peynirli pişi tarifi ile çay saatlerinizi renklendirebilirsiniz. İşte asla yağ çekmeyen peynirli pişinin tarifi...

Kahvaltı sofralarınıza çok yakışacak bir tarifle ile karşınızdayız. Yemelere doyamayacağınız, kokusunu alan komşuların zilinize basacağı peynirli pişi tarifimizi sizler için özenle hazırladık. Mutfakta çok zaman harcamadan kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz peynirli pişi tarifimiz asla yağ çekmiyor. Hatta peynirli pişileri çocuklarınızın beslenmelerine de gönül rahatlığı ile koyabilirsiniz. İşte peynirli pişinin ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

(6 kişilik için)
1 su bardağı ılık su (200 ml)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
4,5 su bardağı un
İç malzemesi için:
200 gr beyaz peynir
5 dal maydanoz

Kızartmak için:

Sıvıyağ

YAPILIŞI

Efsane lezzet peynirli pişi tarifi için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine ılık suyu, yoğurdu, sıvıyağı, yumurtayı ve tuzu alalım. Bu malzemelerimizi güzelce karıştıralım. Daha sonra üzerine kabartma tozunu ve unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim. Elde ettiğimiz pişi hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahın üzerinde çay tabağı büyüklüğünde açalım. İçine bir kasede ezdiğimiz beyaz peyniri ve ince ince kıydığımız maydanozlu harçtan bir kaşık koyalım. Üzerini kapatıp pişilere şekil verelim.

basliksiz-2-001.jpg

Bütün pişi hamurunu bitene kadar hepsine bu işlemi uygulayalım. Şimdi sıra geldi pişilerimizi kızartmaya. Bunun için kızartma tenceresine veya tavasına sıvıyağı koyalım ve orta ateşte kızgınlaşmasını bekleyelim. Kızgınlaşan yağın içine peynirli pişilerimizi tek tek atalım. Çok çabuk kızardığı için peynirli pişileri kızartırken başından ayrılmayınız. Arkalı önlü peynirli pişilerimizi kızartalım. Kızaran peynirli pişilerimizi servis tabağına alalım ve sıcak sıcak servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN