Tadına bakan yakanıza yapışacak! Düşük kalorisiyle nefis bal kabağı tatlısı

Tadına bakan yakanıza yapışacak! Düşük kalorisiyle nefis bal kabağı tatlısı

Kış günlerinin en lezzetli tatlısı bal kabağı tatlısının en kolay yapımı burada! Bu lezzeti bir kere tadan yakanıza yapışacak! Herkes sizden aynı tatlıyı yapmanızı isteyecek! İşte sırrınızı paylaşmak istemeyeceğiniz pratik bal kabağı tatlısı...

Soğuk kış günlerinin en sevilen tatlarından biri olan bal kabağı tatlısı, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunuyor. Özellikle kalorisi diğer tatlılara göre daha düşük olan bu lezzet, cevizle birleşerek damakları şenlendiriyor. İşte kabak tatlısının enfes tarifi:

BAL KABAĞI TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

2 kg balkabağı

3 su bardağı toz şeker (Kabağın cinsine göre ayarlanabilir)

1 su bardağı dövülmüş ceviz

BAL KABAĞI TATLISI YAPILIŞI

bal-kabagi-tatlisi-kac-dakikada-piser-1.webp

Kabakları ince dilimler halinde doğrayın, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin.

Dilimlediğiniz kabakları, aralarına şeker serperek büyük bir tencereye kat kat dizin.

Tencereyi ağzını kapatıp 2-3 saat ya da bir gece boyunca bekletin. Bu sürede kabaklar suyunu salacak ve ekstra su eklemeye gerek kalmayacak.

Bekleme sonrasında kabakları orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısarak yumuşayana kadar pişirin. Arada bir çatal ile kontrol edebilirsiniz.

Pişen tatlıyı soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine tahin gezdirip dövülmüş ceviz serperek servis edin.

İsteğe bağlı olarak, tatlıyı fırında da pişirerek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Kabak tatlısı tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ediyor, afiyetler olsun!

bal-kabagi-tatlisi-kac-dakikada-piser-3.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN