Ünlü Şeflerin Sır Gibi Sakladığı Doğum Günü Pastası Tarifiyle Kendi Pastanızı Kendiniz Yapın

Ünlü Şeflerin Sır Gibi Sakladığı Doğum Günü Pastası Tarifiyle Kendi Pastanızı Kendiniz Yapın

Son zamanlarda gıda ürünlerindeki fiyat artışlarından yaş pastalarda nasibini aldı. Ünlü şeflerin sır gibi saklayıp kimseyle paylaşmadığı doğum günü pastasının tarifini bulduk. Bu pasta tarifiyle bundan sonra mutfağınızın şefi siz olacaksınız. İşte doğum günü pastasının ayrıntılı tarifi...

Başta özellikle çocukların seve seve yediği doğum günü pastası son zamanlardaki fiyat artışlarıyla birlikte zamlanan ürünler arasına girdi. Bizde bunu göz önünde bulundurarak sizler için hem cebinize dost hem de en sağlıklısından ayrıca ünlü şeflerin sır gibi sakladığı doğum günü pastası tarifini haberimizde paylaştık. Çocuklarınız bu pastayı çok sevecek. Bu tarifle hem sağlıklı hemde çok lezzetli pasta yapıp misafirlerinizi şaşırtacaksınız. İşte doğum günü pastasının tarifi şöyle;

MALZEMELER

Pandispanyası İçin

5 yumurta (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı su
Bir tutam tuz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un

Ara Kreması İçin

2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı mısır nişastası
200 gr oda sıcaklığında tereyağ

Kremaya Eklemek İçin

Dilimlenmiş muz
Damla çikolata

Dış Kaplaması İçin

2 paket kremşanti
2 kutu krema

Keki Islatmak İçin

1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker

YAPILIŞI

Öncelikle bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim. 24 cm' lik kelepçeli kalıbımızı margarin yada tereyağıyla yağlayalım. Yapışmaması için un serpelim. Fazla unu dökelim.
Karıştırma kabımıza yumurtaların sarısıyla şekeri 10 dakika çırpalım. 5 dakika yavaş, 5 dakika hızlı olarak çırpıyoruz. Başka bir kapta ayırdığımız yumurtaların beyazını bir fiske tuzla kar beyazı olanı kadar çırpıyoruz. Bu işlemden sonra elimizle manuel çırpma işlemine başlıyoruz. Yumurtanın beyazından ıspatulayla alıp sarısının içine katıyoruz ve yavaş yavaş katlayarak karıştırıyoruz. Un, kabartma tozu ve vaniyayı ekliyoruz. 180 derecede ısıtılmış fırında kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz. Pişen pandispanya soğumaya bırakalım.

5ed8dd405542820498fd2e16.webp

BU PASTAYLA HERKESTEN TAM NOT ALACAKSINIZ

Ara kreması için; süt, şeker, nişastayı tenceremize alıp pişiriyoruz. Kaynayınca içine tereyağı ekliyoruz.
Dış kaplaması için; krema ve krem şantiyi çırpalım. Pandispanyayı ortadan ikiye bölelim ve şekerli sütle ıslatalım. Üstüne kremayı, damla çikolatayı ve muz dilimlerini ekleyelim. 2.kat pandispanyayı ekleyelim ve dışını kaplayalım. Bundan sonrası sizin hayal gücünüze kalmış. İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN