Unsuz, yumurtasız şekerpare tarifi! Bu kadar kolay şekerpare yapımı yok: Sadece 3 malzeme ile nefis şekerpare tarifi

Unsuz, yumurtasız şekerpare tarifi! Bu kadar kolay şekerpare yapımı yok: Sadece 3 malzeme ile nefis şekerpare tarifi

Sadece üç malzeme kullanarak şekerpare yapabilirsiniz! Bugüne kadar aradığınız kolay ama nefis olan tatlının tarifi bulundu! Bu tarif için un ve yumurtaya ihtiyacınız yok! Peki en kolay şekerpare nasıl yapılır? İşte en kolay şekerpare tarifi...

Şekerpare lezzetli olduğu kadar yapması zahmetli olan bir tatlı. Ama bu tarifle çok kısa sürede nefis şekerpareler yapacaksınız. Günlük telaşı içinde mutfakta uzun vakit geçirmeden yapabileceksiniz. Çalışan kadınların bile rahatla yapabileceği bu tarif sadece üç malzeme istiyor. İşte en pratik şekerpare tarifi...

EN KOLAY ŞEKERPARE MALZEMELERİ

2 su bardağı irmik

1 su bardağı tuzsuz tereyağı (eritilmiş)

Yarım su bardağı toz şeker

ŞERBET TARİFİ

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

Birkaç damla limon suyu

ŞERBET YAPIMI

en-kolay-sekerpare-nasil-yapilir-4.jpg

Bir tencerede 2 su bardağı suyu ve 2 su bardağı toz şekeri orta ateşte kaynamaya bırakın. Şeker tamamen eriyene kadar karışımı ara sıra karıştırarak kaynatın.

Karışım kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyunu ekleyin. Limon suyu, şerbetin kıvamını düzenlemeye yardımcı olacak.

Şeker tamamen eridikten ve şerbet yoğunlaşmaya başladıktan sonra, ateşi kısarak yaklaşık 10-15 dakika kadar daha kaynatmaya devam edin. Şerbet, hafifçe koyulaşıp şeffaf bir görünüm kazanana kadar kaynatın.

Ardından şerbetinizi soğumaya bırakarak tatlınızı yapmaya başlayın.

EN KOLAY ŞEKERPARE YAPIMI

en-kolay-sekerpare-nasil-yapilir1.jpg

İrmik ve toz şekeri derin bir karıştırma kabında iyice harmanlayın.

Eritilmiş tereyağını irmik ve şeker karışımına ekleyin. Malzemeleri iyice yoğurun, homojen bir hamur elde edene kadar karıştırın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve avuç içinde hafifçe bastırarak şekil verin. Şekerparelerinizi yağlı kağıt serili bir tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 20-25 dakika.

Şekerpareler fırından çıktıktan sonra, sıcakken soğuyan şerbeti üzerlerine dökün. Şekerparelerin şerbeti çekmesi için biraz bekleyin.

Şerbetin soğuk olmasına dikkat edin ikisi de sıcak olursa tatlınız hamura dönüşebilir!

Şekerpareleri servis tabağına alın ve üzerine isteğe bağlı olarak hindistancevizi veya çekilmiş ceviz serpiştirerek süsleyin.

Afiyet olsun!

en-kolay-sekerpare-nasil-yapilir.webp

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN