Ustası bile bu tarifi bilmiyor! İşte sizi söğürme kebabının ustası yapacak sır gibi saklanan tarif

Ustası bile bu tarifi bilmiyor! İşte sizi söğürme kebabının ustası yapacak sır gibi saklanan tarif

Davet sofralarınıza çok yakışacak muhteşem bir tarif ile karşınızdayız. Yemelere doyamayacağınız söğürme kebabı ile hem ev halkınızdan hem de misafirlerinizden tam not alacaksınız...

Akşam yemeğine henüz karar veremediyseniz size mükemmel bir tarifimiz var. Haberimizde özenle tarifini hazırladığımız söğürme kebabı ile sofraların starı siz olacaksınız. Yedikçe yedirten bu efsane lezzeti mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte efsane lezzet söğürme kebabının ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

7-8 adet bostan patlıcan

6 adet iri boy kapya biber

3 dal yeşil taze soğan

2 tutam ince kıyılmış maydanoz

1,5 yemek kaşığı nar ekşisi

1 diş ezilmiş sarımsak

4 yemek kaşığı zeytin yağı

Tuz

Pul biber

Köftesi İçin:

1 kilo kuzu boşluktan kıyma

2 adet orta boy kuru soğan

3 doluca yemek kaşığı galeta unu

2 diş ezilmiş sarımsak

3 tutam kıyılmış maydanoz

1 adet orta boy yumurta

1,5 yemek kaşığı biber salçası

Dağ kekiği

Kırmızı toz biber

Karabiber

Kimyon

Pul biber

Tuz

Üzerine Eritmek İçin:

2 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Dillere destan söğürme kebabına öncelikle köftemizin harcını hazırlamakla başlayalım. Bunun uygun bir kaba kıymayı, rendelenmiş kuru soğanı, galeta ununu, ezilmiş sarımsağı, incecik kıyılmış maydanozu, yumurtayı, biber salçasını, kekiği, kırmızı toz biberi, karabiberi, kimyonu, pul biberi, tuzu ekleyip 5 dakika boyunca güzelce yoğuralım. Kıymalı harcımızı yoğurduktan sonra dinlenmesi için en az 1 saat buzdolabında bekletelim. Bizde bu sırada, söğürme kebabımızın patlıcanlı kısmını hazırlayalım. Bunun için ister ocağın üzerinde isterseniz patlıcanların dışını yağlayıp fırında biberleri ve patlıcanları közleyebilirsiniz.

96323982-670806380431004-7241251439579605371-n.webp

BU LEZZETE DOYAMAYACAKSINIZ

Közlenen patlıcanların ve biberlerin kabuklarını soyalım. Közlenmiş biber ve patlıcanlarımızı minik minik doğrayalım. İçine ince ince kıyılmış taze soğanı ve maydanozu, nar ekşisini, ezilmiş sarımsağı, zeytinyağını, tuzu ve pul biberi ekleyip bütün bu malzemelerimizi karıştıralım. Şimdi de buzdolabında dinlenen köfte harcımızı alalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine köftelerimizi şekillendirerek aralıklı olarak dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında köftelerimizi pişirelim. Şimdi sıra geldi servis kısmına. Servis tabağının dibine patlıcan söğürmesini güzelce yayalım ve üzerine pişen köftelerimizi dizelim. En son üzeri için tereyağını kızdırıp üzerine gezdirelim.

​​​​​​AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN